Съдят шофьор за верижна катастрофа и пострадал след двойно изпреварване 34-г. мъж

57-годишен шофьор ще бъде изправен на съд за това, че рани пешеходец след верижна катастрофа. Инцидентът станал на разклона в местността Мездра между Петрич и Първомай.

Лек автомобил „Опел Корса“, управляван от Илия Иванов, тръгнал да изпреварва движещия се пред него лек автомобил „Фолксваген Голф”, чийто водач Георги Кърцелов предприел същата маневра.

В резултат на двойното изпреварване се стигнало до засичане и сблъсък между двета коли. Ударен бил и спрелият на банкета лек автомобил „Форд Ескорт”, зад който в този момент се намирал Цветослав Дудевски от София. 34-годишният мъж бил изтласкан от автомобила и затиснат до ореховото дърво, в резултат на което изпаднал в травматичен шок. Пострадалият е транспортиран за „Пирогов“ в тежко състояние, с фрактура на крака, където е опериран.

Шофорът, причинил катастрофата, Илия Иванов от петричкото село Самуилово, също получил наранявания на ръката, а съпругата му била с набит гръбначен стълб. След проведеното разследване той е обвинен, че в резултат на неправилна преценка на ситуацията на пътя и несъобразената скорост е предизвикал верижната катастрофа, при която по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на софиянеца.

Делото предстои да се гледа в РС – Петрич.

ТИНА ГЕОРГИЕВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене