Уникално! Правете с*кс, за да преодолеете раздялата!

Раздялата между двойките обикновено е съкрушителна за една от страните. В скорошно проучване се открива, че сексът с нов партньор непосредствено след раздяла, може да повлияе положително на емоциите и самочувствието на изоставения. В него са участвали група студенти и в крайна сметка се е установило, че близо една трета от участниците са правили секс близо две седмици, след като са приключили взаимоотношенията с партньора или партньорката си. В психологическите среди това се нарича “дъмпингов секс“ и помага на повечето хора да се справят със стреса и негативните емоции. Някои участници в изследването са били склонни моментално да се впуснат в нови сексуални приключения, като част от тях дори го използват като начин да спечелят отново бившите си партньори или просто се опитват да преодолеят раздялата.

Секс за отскок
Дъмпинговият секс или наричан от някои секс за отскок, често се използва за отмъщение на партньора и обикновено се подчинява на определени стереотипи. Но защо хората са склонни да направят тази крачка? Дали тази постъпка наистина им помага по някакъв начин?
Обикновено раздялата се преживява трудно от някои и те търсят всевъзможен начин да преодолеят ситуацията. Именно тогава с цел подобряване на самочувствието и увереността се прибягва до дъмпингов секс, който в крайна сметка се оказва доста благоприятен за личното светоусещане.
В проучването са участвали 170 студента, които са преживели скорошна раздяла. Средният срок, през който те са намерили нов партньор е около 13 седмици, като при някои порива и мотивацията за нови сексуални взаимоотношения е настъпил още през първата седмица на раздялата.

gwoman.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене