Почина рок-музикантът Крум Николов

Крум Николов

Вокалът на известната в близкото минало неврокопска рок-група „Кондор“ Крум Николов почина на 57-годишна възраст. Жалейка от семейството известява, че погребението е насрочено за 16 часа на 3 април в гробищния парк на гр. Гоце Делчев. Земният му живот угасна поради рак на белите дробове. Душата му обаче ще остане безсмъртна в сърцата на неговите близки, безброй приятели и почитатели. Музикантът остана верен до край на своя избор да доставя наслада на публиката с изпълнения на български и световни рок парчета. Обожаваше също кънтри и ритъм енд блус. Той и групата „Кондор“ бяха сред заклетите фенове на рокфеста в Младежкия дом на Гоце Делчев, който оцеля само година-две през Прехода.

Подобно на много други свои български събратя по съдба, като музикант на свободна практика Крум Николов е работил дълги години зад граница.

„В такива моменти трудно се говори, бяхме много близки, ще го запомня като великолепен колега и прекрасен човек“, каза Румен Попарков от група „Пулс“.

„Хубав човек, стабилен, приятел завинаги“, сподели фолк-звездата Боби Шапков, който научи скръбната вест, докато е на турне в Добрич.

„Невероятен талант, изключителен приятел, харизматична личност и голям професионалист беше Крум Николов“, каза китаристът Стоян Джамбазов-Джемби.

„Най-добрият рок-изпълнител от Гоце Делчев! Невероятен човек! Беше като балсам за душата ми, успокоявал ме е много пъти в трудни моменти. Много го обичам“, добавя музикантът Влади Марков -Тричи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене