Димитър Гамишев: Не само адмирирам преференциалния вот, но и доказах, че той за мен никога не е бил притеснение

Едно интервю на Веселин СТАМЕНОВ

Димитър Гамишев е роден в град Гоце Дел­чев. Завършил сред­ното си образование в родния град. Бакала­вър по стопанско упра­вление и мениджмънт завършен във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите в град Пловдив. Според проучва­ния, направени от вестник „Градът“, Димитър Гамишев е с най-голям шанс да пред­ставлява общините Гоце Дел­чев, Хаджидимово и Сатовча в бъдещия парламент на Ре­публика България.

– Господин Гамишев, бла­годарим, че приехте пока­ната за това интервю. Ще започна директно – кое е първото нещо, което ще на­правите като народен пред­ставител?

– Вижте, аз не съм от тази политици, които обичат да изпреварват събитията. Не веднъж съм казал че но­минирането ми за наро­ден пред­ставител не е самоцел, а е следствие от партийно решение и пълна под­крепа от страна на партия ГЕРБ и на местно, регионал­но и национално ниво. Вина­ги съм бил последователен в действията си и продължа­вам да бъда. Засега основ­ната цел е да се срещам и да говоря с избирателите си и да провеждам една градив­на кампания. Целта е една – успех за ПП ГЕРБ , защото тя е синоним на стабилност, морал и професионализъм в политиката.

– Но все пак споделяте, че имате набелязани цели при положените, че получите мандат за народен предста­вител? Много ми се иска да споделите именно основите си цели…

– Основната ми цел не само като кандидат депутат, но и като партиен лидер и политик е добре развити об­щини в района. Имам пред­вид Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча и Хаджидимово. Имам предвид добре рабо­теща, стабилно икономика, достъпно и качествено об­разование, добре развито селско стопанство, проспе­риращ туризъм, достъпно и професионално здравеопаз­ване, добре рабо­теща местна власт. Това са основните акценти, които получавам във вид на зада­чи от сре­щите ми с изби­рате­ли­те.

– Ка­за­хте „добре рабо­теща местна власт“, не Ви ли при­теснява обаче фактът, че ня­кои от упра­влява­щите мест­ната власт в общините са от други пар­тии… Как би­хте ра­бо­тили с тях?

– Всеки един политик трябва да знае, че интересът на обществото стои на много нива над партийния интерес. Аз още от влизането ми в политиката съм отстоявал именно това. Като общински съветник показвам с работа­та си, че интересът на хората е най-важен. Той е приоритет за мен. Несъмнено работата ми като народен предста­вител ще бъде свързана с много аспекти с местните кметове и общински съвети. Това в никакъв случай не ме притеснява, защото, как­то досега, така и занапред, моите действия спрямо тях ще бъдат прозрачни, профе­сионални и продиктувани от нуждите на моите избирате­ли.

– Вие сте на седмо място, в листата за кандидат-на­родни представители на ПП ГЕРБ в 1 МИР – Благоевград. Признайте ни откровено, това не Ви ли притеснява и как виждате ролята на пре­ференциалния вот на тези избори?

– Няма значение на кое място си в листата, когато хората познават качествата на един или друг кан­дидат депутат и са убе­дени, че това е техни­ят чо­век. Без зна­че­ние от кой регион е. Партия ГЕРБ е най-демократичната партия в България – това е категорично. Ето защо не само адмирирам преферен­циалния вот, но и доказах, че той за мен никога не е бил притеснение. Както знаете, на местните избори за об­щински кмет отново бях под номер седем в бюлетината. Избирателите обаче си каза­ха тежката дума и аз получих мандат за общински съвет­ник. Ето защо преференциал­ният вот за мен е предизвика­телство и показва реалната оценка за един кандидат, бил той за депутат, кмет или об­щински съветник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене