Ремонтират два основни пътя в община Гоце Делчев

Два околовръстни пътя ще бъдат ремонтирани, за да се облекчи трафикът на автомобили в град Гоце Делчев. Общината чака одобрението на вече изготвените проекти. Първият е за шосето, което минава през местността Текето, за който се чака финансиране по Програмата за развитие на селските райони. Отсечката е с дължина 1,7 километра, а стойността на ремонтните дейности е 1 337 000 лева.

Този околовръстен път ще свързва града директно с международния път за Драма, без да се налага движение из центъра и натоварената улица „Дунав“.

По-сложна е ситуацията с другия околовръстен път, който в миналото е използван за движение на танкове и друга бойна техника от бившето военно поделение в града. Много пъти въпросът е поставян пред Агенция „Пътна инфраструктура“, но засега без резултат. „Този път ще е удобен за автомобили и тежкотоварен транспорт, които пътуват към и от Македония, Петрич и Сандански през прохода Папаз чаир, като няма да се налага влизане в града. Засега този път, който се отбива на входа на града при сградата на КАТ и излиза на пътя за с. Попови ливади, е проходим само за пешеходци”, коментира кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов.

По програмата за развитие на селските райони кметството кандидатства и с проект за цялостна рехабилитация на пътя от село Баничан до селата Корница и Брезница. Ще бъдат поставени нова настилка, мантинели, пътна маркировка, канавки. Стойността на проекта е 3 513 000 лева, чакаме одобрение, за да стартираме процедура за избор на изпълнител.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене