Вапцаровци отлични и по български език и литература, 12 продължават да „катерят” „Стъпала на знанието”

Тази седмица бяха наградени с грамоти участниците във втория предварителен кръг на Националното състезание ,,Стъпала на знанието. Български език и литература“. То се организира от Сдружение ,,10 книги“ и с подкрепата на Софийски университет ,,Св. Климент Охридски“. Целта на състезанието е да съдейства както за развитие на логическо мислене у учениците, така и за подготовката им за успешното представяне на Държавните зрелостни изпити след 12 клас, като осигурява условия за изява на придобитите знания и умения в конкурентна и състезателна среда.

Възпитаници на СУ „Никола Вапцаров“ в Хаджидимово отново показаха, че са сред най-добрите в Националното състезание. Неговият първи кръг се проведе в края на миналата година с двадесет и пет участници от училището, от които за участие във втори кръг се класираха двадесет и двама.

Вапцаровци се представиха блестящо като завоюваха първите места и във втори кръг на надпреварата. От седемнадесет, явили се участници дванадесет продължават във финален кръг. Отлично се представиха Магдалена Влахова, Ванина Бозова и Мария Стоянова от 10 клас, Милка Воденичарова и Георги Спахиев от 8 клас, Вяра Караянева, Васка Благоева и Кристина Лазарова от 7 клас, Наталия Таранинова и Мария Параскова от 6 клас, Ангел Терзиев и Богомил Симитчиев от пети клас. Това са възпитаниците на Наташа Хутманова, Заприна Глушкова и Венета Атанасова.

Участието на учениците от СУ „Никола Вапцаров“ в това състезание по български език и литература показа, че те отлично владеят езиковите норми на своя роден език и могат да осъществяват преход от изява на знанията от една културно-образователна област към изява в по-широк познавателен контекст.

Благодарим на нашите ученици, които имаха смелостта и самочувствието, единствени в Община Хаджидимово, да изкачват стъпалата на познанието, да мерят сили със стотици участници от цялата страна.

Да им пожелаем успех и нека достойно да защитят името не само на нашето училище, но и на град Хаджидимово.

Финалния кръг на състезанието ще бъде на 3 май.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене