Тома Томов в Гоце Делчев: Печели този, който иска най-силно победата!

На Международния ден на жената – 8-и март, водачът на листата на коалиция „БСП за България” в Благоевград – журналистът Тома Томов, откри предизборната кампания в Гоце Делчев.

Залата на НТС в града не успя да побере стотиците желаещи, които нямаха търпение да се срещнат с водача и кандидатите за народни представители.

„Спомням си за „Война и мир” на Толстой,  където той казва „Печели битката този, който най-силно иска победата“.

„През лятото на миналата година имах една среща с Корнелия Нинова, която не познавах преди това. Тя ми предложи нещо, но аз отказах автоматично и категорично. След това се видяхме втори път и тя ми предложи да стана участник в тази политическа битка. Причината да приема е комплексна. Аз имам кариера на журналист, която нямам намерение да напускам. Искам да бъда журналист. Нямам намерение като се изправя пред Всевишния да кажа, че съм политик, защото ще имам проблеми с него. Аз съм телевизионен журналист – две поколения българи ме познават. Влизал съм в домовете ви през екрана и вие ме познавате“, това заяви пред присъстващите журналистът и водач на листата в Благоевград – Тома Томов.

Той сподели, че според него този път България сама ще реши какво да прави с бъдещето си. „Защо? След Брекзит, след Тръмп, всичко пада, всичко се тресе. Никой не може да ни каже какво ще стане след няколко седмици на изборите във Франция. Никой не може да каже кой ще победи на изборите в Германия. Никой не може да каже какво ще стане с Европа, която в момента пред очите ни променя всичко което е. Америка е обърната към себе си, тя няма да се занимава с нас.  Европа е обърната към себе си. И тя няма да се занимава с нас. Ние този път ще решим сами съдбата си. България смени курса си и върви към своя собствена цел.”

Томов наблегна на основния проблем в България. Той отбеляза, че „управляващата върхушка” е изключително корумпирана. „200 семейства –  не повече. Милионери, хора, които са много богати. Именно  тези хора, тази нагла, малка, алчна група от хора трябва да бъде обуздана. Не може страна, която е в шампионската лига на планетата, която не е окупирана, в която няма чума, която не воюва, да бъде толкова бедна. Българският народ не е толкова беден.

Откъде накъде трябва да сме най-бедни в Европа? Причината е съвсем ясна – управляващата класа и нейният курс. И в това отношение тези неща ще бъдат променени. И това е моята причина да участвам в политическия процес. Докато участвам в тази битка, ще се бия до край!“. С тези думи заключи обръщението си към обществеността в Гоце Делчев журналистът Тома Томов.

През деня той се срещна със студенти и абитуриенти, посети църквата „Св. св. Кирил и Методий и Свети Илия“ в град Гоце Делчев. Храм, който е построен в началото на XX век и е обявен за паметник на културата с местно значение. Водачът на листата на коалиция „БСП за България” беше силно впечатлен и от Общинския исторически музей в града.

Пред младите хора в града, Тома Томов сподели, че за първи път факелът е преминал в ръцете на новото поколение българи. „Имайте предвид, че това поколение може да обърне страната в рамките на един човешки живот. Могат да възродят една страна. Ние имаме нужда от силна държава, солидарност и справедливост. Повярвайте ми, ние заедно можем да променим България.”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене