Скъсаната на конкурса Сн. Шаренкова назначена за началник в ДФЗ – Благоевград

Провалила се на конкурс служителка на Разплащателна агенция в Благоевград все пак бе назначена на поста  началник на отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ /ПСМП/ въпреки представянето й, определено от ДФЗ като „неуспешно“.

Снежана Шаренкова бе вр.и.д. на този пост до средата на миналия месец, през което време опита да го заеме с конкурс, но бе отрязана от тогавашния шеф на комисията Живко Живков, който е новият директор на ДФЗ на мястото на Румен Порожанов. Същият Живков, който „скъса“ Шаренкова миналата есен, сега е подписал заповедта й за назначаване като шеф на отдел ПСМП.

Припомняме, че на конкурса за началническия пост в агенцията миналата година се явиха Шаренкова, Николета Василева от Националната служба за съвети в земеделието, Михаела Ангелова и лидерката на ГЕРБ в Благоевград Елена Ташкова. Ангелова и Ташкова получиха 0 точки, а Шаренкова и Василева успяха да съберат крайно недостатъчните 123 точки, поради което конкурсът бе анулиран и никой не успя да се добере до обещаната заплата от  2250 лв. за поста. Възнаграждението е съобразено с важността на отдела, през който минават проектите на земеделските стопани, а и в него работят 20 от общо 60-те служители на областната дирекция в Благоевград.

С назначението й за шеф на ПСМП Шаренкова се затвърждава като най-бързо издигащия се в йерархията служител на Разплащателната агенция в Благоевград. Тя пристигна в Благоевград от областната дирекция на фонда във Варна, влюби се в колегата си от отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ Иван Тупавичаров и двамата заживяха на семейни начала в къщата му в Симитли. Когато оглави временно отдела, Тупавичаров бе преместен в друг отдел, за да няма конфликт на интереси.

Предишният титуляр на ПСМП Огнян Китов бе уволнен от Порожанов миналия януари заедно с ексшефа на ДФЗ – Благоевград Георги Качев и финансиста Красимир Динчев с мотив несправяне с работата, изпускане на срокове по програмите с директни разплащания, непредвидени проекти и объркани процедури.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене