Лютви Местан в Брезница: Християни и мюсюлмани заедно ще градим неделима България

Маските паднаха. ДПС вече няма моралното право да води хората. Родопчани ще изберат със сърцата си Хюсеин Хафъзов, Мехмед Хаджи и Обединение ДОСТ. Християни и мюсюлмани заедно ще градим единна, неделима, демократична и евроатлантическа България. Това заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан в Брезница.

В гоцеделчевското село Брезница посрещнаха лидерите на Обединение ДОСТ и кандидат-депутатите за Благоевградска област като истински победители и обединители.

Възгласи „Единство“ огласиха залата, която се оказа тясна да побере всички, които искаха да чуят лично посланията на Лютви Местан, на водача на пиринската листа Хюсеин Хафъзов и на Орхан Исмаилов.

Едно от най-емоционалните изказвания бе на политическия затворник и борец за връщане на имената по време на комунистическия режим – Ибрахим Кадри, който припомни на по-възрастните и обясни на по-младите тежките моменти от времето на Възродителния процес.

Централният предизборен лъч посети и съседното село Корница, където всички сведоха глави в знак на почит към жертвите на Възродителния процес през 1971 г. „Историята трябва да се помни! Човешкото име няма цена – дължи му се единствено и само уважение!“, увери Хюсеин Хафъзов.

Особено вълнуваща и топла бе срещата в гърменското село Рибново. Стотици посрещнаха кандидатите за народни представители и лидерите на Обединение ДОСТ.

„До Рибново се стига по дълъг и труден път, но там живеят честни и доблестни хора, които заслужават в Народното събрание да ги представлява достоен човек като Хюсеин Хафъзов. Само така ще са сигурни, че гласуват за себе си. Който гласува за ДПС, гласува за АТАКА и Патриотичния фронт“, предупреди Лютви Местан.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене