Топ моделът – гримьор от Видин Ваня Методиева: Благоевград все още се държи заради хилядите студенти, които идват всяка година!

ВАНЯ Е СТРАШНО КРАСИВА, УМНА И ЗДРАВО СТЪПИЛА НА ЗЕМЯТА ЛИЧНОСТ

Интервю на Стоян ЦВЕТКОВ

Ваня Димчева Методиева е роде­на през 1993 г. в гр. Лом, като живее в с. Дреновец, обл. Ви­дин. Ваня завърш­ва средното си образование в местната гимназия на се­лото СОУ „Никола Вапцаров“. След завършването си, тя избира Югозападния Уни­верситет „Неофит Рилски“ пред възможността да запи­ше висшето си образование в Софийския Университет. В Благоевград тя завършва компютърни системи и тех­нологии. Решаваща причина за избора си е спокойствието на Благоевград и по-голяма­та си сестра. Мечтата й е да стане компютърен инженер, но както при всеки в живота има промени..

– Ваня, здравей! Разкажи ни малко за себе си?

– Здравей! Какво да разкажа за себе си?.. Аз съм момиче от беден край, но с ог­ромно сърце. Моми­че, което в 90% от случаите следва сърцето и мечтите си…

– Как така човек от Севе­розапада избра да дойде тук? С какво те привле­че?

– Много сме хората от Севе­розапада, които сме тук и всички сме привлечени от спо­койния град, който ни напомня за род­ното. Пък и да не за­бравяме факта, че в този период сестра ми живееше тук, а опората на близък човек, когато си да­леч от твоя край, от родното, от семей­ството е нещо много голямо.

– Има ли същест­вена разлика от жи­вота във Видин и този в Благоевград?

– Естествено, че има… колкото и да не ми е при­ятно да го призная. Видин уми­ра, хората бягат от там заради безработицата… А Благоевград все още се държи, заради хиля­дите студенти, които идват вся­ка година, освен двата универ­ситета, все още има работещи предприятия.

– Да поговорим за теб. Раз­брахме, че освен завършва­нето ти в ЮЗУ, се занимаваш с гримьорство и си модел. Как се получи всичко това?

– Когато бях 12-и клас в гим­назията… съвсем случайно попаднах на обява за млади модели и всичко стана на шега. Явих се на кастинга без очаквания, тъй като бях убедена, че няма шанс да стана модел и да почна да се занима­вам с това, но ето, че не бях права. Вече 5 години се занимавам с модна аген­ция и сбъд­нах мечтата си. Гримът е моята страст и дойде мал­ко по-късно в моя живот, едва през 2015година. Тогава взех диплома за професионален гримьор, но иначе гримирах приятелки от ученическите си години.

– Очакваше ли животът ти да се обърне на 360 градуса, след като пристигна тук, в нашият край?

– Да! Вътре в себе си знаех, че трябва да сбъдна мечтите си и да градя бъдещето си. Това е моето време за израстване! Първите ленти и корони, първи­те музикални клипове, първия шанс да се докажа като модел, но и като гримьор, както и като компютърен инженер. Всичко това се случи, когато дойдох тук.

– Доставя ли ти удоволствие работата, която вършиш?

– Да! Естествено, че ми доста­вя удоволствие, това са нещата, които съм ги искала от цялото си сърце и съм мечтаела за тях, а всички знаем, че няма нищо по-хубаво от това да направиш мечтите си реалност.

– За финал, кое е нещото, което винаги ще остане в сър­цето ти от Югозападния край?

– Хубавите моменти, както и приятелите, които открих тук.

– Благодаря много за интер­вюто! Да пожелаеш нещо на нашите читатели?

– Винаги да следват мечтите си – това, което прави живота интере­сен, е възможността да осъщест­виш мечтата си! И аз Ви благодаря, за мен беше удоволствие!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене