Директорът на НПГ „Димитър Талев“ връчи поздравителни адреси на над 50 ученици, донесли отличия и слава на школото

На тържествена церемония и стилно парти във фоайето на НПГ „Димитър Талев“ директорът на гимназията Мария Георгиева връчи поздравителни адреси на  повече от 50 ученици, завоювали призови места на различни състезания и конкурси и донесли заслужена слава както за школото, така и за прекрасните преподаватели в него.

Само за месец февруари учениците от НПГ „Димитър Талев“ успяха да поставят на „Стената на славата“ много и престижти награди, сред които цели 7 купи от „Ученическите спортни игри 2017 г.“; Голямата награда от конкурса, организиран от евродепутата Мария Габриел „10 години България в ЕС – резултати и предизвикателства“; награда от национално класиране за социално-иновативния лагер към програмата „Социални иновации“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България.

Дългия списък с отличията допълват ученически есета, наградени в Националния конкурс за есе на тема „Вдъхновители на новото време“, организиран от МОН и БНТ. второ място за Соня Щуркова от 10 „б“ клас в Националния поетичен конкурс „ Златен Явор“; второ място за преподавателя от НПГ „Димитър Талев“ Румен Шарланджиев – в Националния поетичен конкурс „Златен Явор“.

В тази връзка са изпратени и поздравителни адреси до родителите на наградените ученици.

Специално за днешния изключителен повод участниците от клуб „Текст и музика на компютър“ с ръководител  Румен Шарланджиев се погрижиха за музикалната атмосфера на събитието.

Красив и вкусен кетърниг пък подготвиха учениците от специалност „Организация на туризма и свободното време“.

Директорът Мария Георгиева благодари на изявените ученици и техните ръководители за издигането на престижа на училището и им пожела здраве и още много успехи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене