Без категория

Синът на златаря Вица-Вл. Евтимов, подкара единственото „Мазерати“ в Пиринско

мазерати

Лъскава спортна кола „Мазерати“ събира погледите на благоевградските автоманиаци. Собственикът на италианския автомобил е Владимир Евтимов, син на известния търговец на зла­то Виктор Евтимов-Вицо. Той паркира новото си автобижу най-често пред ма­газина на баща си, на цен­тралната улица „Арсени Костенцев“ в Благоевград, пред жилищната им коопе­рация на ул. „Стефан Стамболов“ или до магазин „Би­ла“. Колата е чисто нова, закупена от магазин в Бъл­гария.

„Имам и други коли, но „Мазерати“ ми беше мечта. Двигателят е на „ферари“, това говори всичко“, каза пред „Струма“ Владимир Ев­тимов. Той не разкри кол­ко се е изръсил за колата, която струва не по-малко от 200 000 лв.

Парите не са проблем за фамилията. Баща му е един от богатите бизнесмени в града, който разполага с пари, даже дава на други под формата на потреби­телски кредити. Върху глав­ницата се начислява и лих­ва, но всичко е законно,тъй като Вицо извършва кре­дитната си дейност чрез ле­галната си фирма „Голд енд финанс“ ЕООД.

Както повечето млади мъже, и за Влади Евтимов на първо място са колите, а след това всичко остана­ло. Бащата също не издър­жал на изкушението и пробвал луксозната кола, забелязан е по улиците на Благоевград да шофира мазератито с повишено вни­мание.

„Новото „Мазерати“ още не е регистрирано в КАТ – Благоевград. Въобще никъ­де в областта няма регис­трирана такава кола“, каза началникът на КАТ гл. ин­спектор Димо Чобанов. „Ко­лата още е с временните та­бели“, каза гордият собс­твеник. Вчера той почерпи с маркови бонбони служи­телите на банката, чийто редовен клиент е от годи­ни.

Според запознати в Бъл­гария хората, които карат „Мазерати“ от този клас, са не повече от 8.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене