5-има районни съдии начело с шефовете на РС – Петрич и РС – Разлог с най-високите рангове

ВСС повиши четирима петрички съдии в ранг на съдии от ВКС и ВАС. Най-високите възможни рангове в системата бяха гласувани единодушно за административния ръководител на Районен съд – Петрич Мая Банчева-Кобурова, съпруга й Атанас Кобуров, Божана Манасиева и Ангелина Бисеркова. С най-високия ранг е удостоен и председателят на Районен съд – Разлог Димитър Думбанов.

Припомняме, че с най-високите рангове наскоро бяха повишени шефката на РС – Благоевград Вера Коева и съдиите Владимир Пензов, Екатерина Николова, Калина Иванова, Георги Янев.

В серията повишени са ръководителят на РС – Сандански Николинка Бузова, както и колегите й Росица Калугерова, Бисерка Бакалова и Стойка Мирчева.

С повишаването на ранговете се повишава трудовото възнаграждение на магистратите, като се отваря и възможност да участват в конкурси за работа или да бъдат командировани в по-горни съдилища. Това стана възможно след промяната в Закона за съдебната власт, който премахна ограничението пред кадровия растеж за районните съдии.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене