Цветан Цветанов, ГЕРБ: Предстоящите парламентарни избори са най-важните, които страната ни е имала до сега

Предстоящите парламентарни избори са най-важните, които страната ни е имала до сега. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ, зам.-председател на партията и водач на листата на ГЕРБ в 1 МИР – Благоевград и 4 – МИР Велико Търново – Цветан Цветанов на среща с бизнеса, неправителствени организации и граждани от Община Банско.

По думите му към момента всеки един може да види какви са манипулациите, внушенията и лъжливите новини, които целят да дискредитират ГЕРБ за всичко това, което е направила през последните 10 години.

„Когато говорим за това, което е направено в държавата, трябва да виждаме, че за 27 години Преход единствената партия, която е носила отговорност и е управлявала страната достойно – това е политическа партия ГЕРБ“, каза още Цветанов.

Зам.председателят на ПП ГЕРБ коментира и това, че от партията поемат ангажимент да бъде изграден вторият кабинков лифт в Банско, за да се помогнем за развитието на Банско, Добринище и Разлог. Цветанов подчерта, че за ГЕРБ приоритет е довършването на автомагистрала „Струма”.

По думите му, този транспортен коридор ще даде възможност за развитие на бизнес и ще насърчи туризма в региона, освен това ще допринесе за намаляване на жертвите по едно от най-натоварените трасета  в страната. Цветанов коментира също, че за хората от бизнеса е по-добре да остане плоският данък, вместо да се въвежда предлаганото от опонентите на партията прогресивно данъчно облагане.

Според него, когато предстоят избори, бизнесът в Община Банско се интересува от това какво ги очаква, ако ГЕРБ спечели и какво ги очаква, ако евентуално на власт се върнат онези, които преди 2 години са управлявали. „Ние ще продължим с икономическия ръст, а това може да стане, когато продължим с изграждането на съответната инфраструктура и развитието на туризма“, заяви Цветанов.

Той обясни, че България ще получи 17.5 милиарда лева безвъзмездно от европейската солидарност и от това, че сме част от силна и обединена Европа. Според него важно е да се отбележи и това, че по Програмата за развитие на селските райони ще получим още 5,5 милиарда лева, които трябва да бъдат усвоени.

„Важно е да запазим стабилна  икономиката на държавата. През 2016 г. икономическият ръст на страната ни е 3.5 %,  прогнозите са той да продължи да се увеличава. Но това може да стане само при стабилно управление на ГЕРБ, защото виждате, че вече има спад в икономиката”, каза Цветан Цветанов.

Пред представителите на бизнеса водачът на листата на ГЕРБ в Благоевград заяви, че в програмата на партията е предвидено да се намали административната  тежест за фирмите и гражданите, като това ще бъде и мярка в посока намаляване на корупцията в администрациите. Зам.-председателят на ГЕРБ коментира пред присъстващите и предизвикателствата, и трудностите пред бъдещето управление, свързани с миграционния поток, който остава реалност.

„Успяхме почти напълно да изградим възпиращото съоръжение на границата с Турция, активно участваме в диалог с южната ни съседка, за да остане миграционният поток там. Ситуацията в Македония, Румъния , Сърбия и Гърция е тревожна. За това днес повече от всякога трябва да намалим агресивното поведение между партиите. За ГЕРБ националните интереси са над всичко”, каза Цветан Цветанов.

Той коментира още част от основните мерки, заложени в програмата на ГЕРБ –  здравеопазването, образованието и демографската криза.

По-рано в събота, зам.председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов бе гост на традиционните за Тодоровден конски състезания – кушии в село Бачево, Община Разлог, където коментира, че на Тодоровден всеки един си пожелава плодородна година, мир и любов, а на политиците не им остава нищо друго освен да се слушат в тези мъдри съвети.

„В Бачево днес виждаме много хора, които са тук за празника. Това, което каза кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев е, че тези кушии и въобще днешния празник е част от културната програма на Община Разлог. Това дава възможност да се покажат традициите, които се съхраняват по един достоен начин от всички местни жители на Бачево с подкрепата на Община Разлог. Убеден съм, че всеки един, който идва тук на този ден се зарежда с нещо допълнително и това е гостоприемството, което има в малкото населено място“, каза още Цветанов.

Според него топлите и усмихнати жители на село Бачево, и прекрасното слънчево време дават изключително голям заряд на всички гости. „На празници като днешния имаме възможността да се запознаем с богатата култура на България и с местните традиции, които има във всяко едно населено място. Видяхте, че има много млади хора, които днес са на коне, за да участват в кушиите, което означава, че освен по-възрастните и децата са тези, които съхраняват традициите и ние сме тези, които трябва да подкрепяме всяка една подобна инициатива“, заяви Цветанов.

По време на посещението си в общините Разлог и Банско Цветан Цветанов бе придружаван от областния координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград и кандидат за народен представител Даниела Савеклиева, както и други кандидат-депутати от листата на ПП ГЕРБ за предсрочните парламентарни избори на 26 март.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене