Димитър Делчев: Президентът Радев да направи консултации с партиите за обща позиция за защита на българите в Македония

РБ – Глас народен работим за два мандата в Благоевградска област, заяви водачът на листата 

Президентът Радев да направи консултации с политическите партии за обща позиция за защита на българите в Македония. Задължение е на Българската държава да защити всички свои граждани, независимо къде се намират.

Това заяви в Петрич Димитър Делчев, водач на листата на Реформаторски блок – Глас народен за Благоевградска област.

Притеснени сме от това, което се случва в нашата западна съседка. Българската държава трябва да има позиция, най-вече за защита на българските общности, каза той.

В коалицията „Реформаторски блок – Глас народен“ обединихме сили, за да работим за подобряване на икономическата среда и за това повече хора да искат да живеят в България и да могат да гледат децата си достойно, заяви Делчев.

Въпреки че Благоевградският район винаги се е развивал добре, в последните години икономическата активност намалява и трябва да бъдат съсредоточени повече усилия. Програмата на „Реформаторски блок – Глас народен“ не залага на популистки мерки, а на мерки, които ще доведат до сигурен успех за страната като намаляване на ДДС с 2%. Tова ще остави 1 млрд лева в джоба на хората и  бизнеса, които да бъдат инвестирани обратно в икономиката. Нашата цел е България да бъде икономическият остров на стабилност, към който се стремят всички Балкански държави, заяви Делчев.

Реформаторски блок – Глас народен ще води битка с корупцията, заради която изтичат между 4 и 15 млрд годишно. Ако не спрем това източване на държавната хазна, няма как да се направи реформа нито в здравеопазването, нито в образованието. Необходимо е да се приеме антикорупционен закон, който да сложи край на това корумпирани кметове, депутати и чиновници да забогатяват на гърба на хората, категоричен бе Делчев. Ако искаме да премахнем този тумор от българското общество, сега е времето да съберем армията и на тези избори да покажем, че имаме голяма подкрепа.

Той заяви, че целта на Колаицията в Благоевградско е да получи два мандата. Реформаторски блок – Глас народен ще бъде гарант в България да няма дестабилизация, каквато се наблюдава в момента в Македония, каза още той.

Вторият в листата на РБ – Глас народен и дългогодишен кмет на Петрич Вельо Илиев заяви, че РБ отказва да се включи в популисткото надлъгване и с общи усилия ще работи за успеха на България. Катерина Влахова, която е на пето място в листата, каза, че РБ – Глас народен ще работи за включването на повече млади хора в обществения живот, а Петко Цонев допълни, че именно младежите са движещата сила, която може да променя страната.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене