САМО В ТОП ПРЕСА! ВИДЕО: Кръшни български хора се извиха в Якоруда за 3 март, 500 родолюбци празнуваха заедно

Кръшни български хора се извиха на площада в Якоруда по случай националния празник 3 март. Над 500 души празнуваха заедно годишнината от освобождението на страната ни от Османско иго.

Те бяха част от празничното пътуване с теснолинейката, което се организира за втора поредна година. Народното веселие започна с химна на Република България. След това празнуващите извиха дълги хора и развяха българското знаме. Към тях се присъединиха и местни жители, които споделиха, че ще помнят този ден дълго време.

След едночасовото забавление на площада, родолюбците се качиха в залата на местното читалище, което беше подготвило богата музикална програма с участието на изпълнители и фолклорни състави от Якоруда, Велинград и Пазарджик.

От местното читалище изразиха надежда, че ще има още много празненства като това за 139-годишнината от Освобождението. Те пожелаха на организаторите на пътуването много здраве и успех в дейността им. И тази година за перфектната организация на празничното пътуване в теснолинейката се погрижиха студентът Кристиан Ваклинов и група негови приятели.

Топ Преса ви предлага атмосфера от събитието.

dav

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене