Без категория

НАЦИОНАЛНО ТУРНЕ “ДА СЪХРАНИМ БЪЛГАРСКОТО”

николина чакърдъкова

Целта на турнето е да възродим самочувствието и вярата на българина в собствените му възможности. Идеята ни е не просто да съхраним, но и да извадим наяве и да развием българското, обясни Николина Чакърдъкова. Тя отправи призив към всички отговорни фактори в държавата да подкрепят инициативата, за да бъде сложен край на разделението, което през последните години политиката допълнително задълбочава в българското общество.

Инициативата на Чакърдъкова ще получи подкрепа от страна на АБВ. Това декларира в студиото на „Между нас казано“ по Фолклор Тв президентът Георги Първанов (2002 – 2012), който също изрази надежда идеята за възраждане на българщината да получи широка подкрепа, включително и от различните политически сили в страната.

Георги Първанов каза, че държавата също трябва да се включи по-активно в битката за съхранение и развитие на българското. Страната ни трябва да бъде обединена от тази нова кауза, както преди време се обедини зад идеята за членството ни в ЕС.

Нужна ни е нова политика на сплотяване, която да бъде насочена към българите в чужбина. Трябва да спечелим и битката за запазване на своята уникална природа, както и да защитим чистотата на езика си и нашата азбука, посочи Георги Първанов. „Трябва да се прочете наново автентичния български патриотизъм, които изключва отрицанието към различния“, заяви още той и призова за надпартиен и обединителен диалог по важните за държавата проблеми.

Точно призива и готовността за диалог е едно от нещата, които най – много харесвам в АБВ, посочи в отговор Николина Чакърдъкова, която още веднъж заяви, че развитието на нацията и нейното национално самочувствие зависят от обединението на всички нива в страната ни. Крайно време е отговорните фактори в у нас да започнат да мислят и за хората, вместо само за постове. Обикновеният човек има нужда да усеща подкрепата на държавата и да знае, че някой мисли за него, посочи още певицата.

Чакърдъкова изрази надежда инициативата „Да съхраним българското“ да стартира процес на пробуждане в обществото на България. Родолюбието се възпитава. На сила можеш само да вземеш, но не и да дадеш, за това всеки българин трябва да работи за просперитета и бъдещето на страната ни”, заяви в заключение тя.

Ето кога и къде можете да слушате Николина Чакърдъкова:

3 април Добрич

4 април Варна

5 април Айтос

6 април Бургас

7 април Сливен

8 април Ямбол

9 април Димитровград

10 април Хасково

11 април Кърджали

12 април Смолян

12 април Асеновград

13 април Пловдив

14 април Панагюрище

15 април Пазарджик

16 април София Окр.

17 април Перник

20 април Кюстендил

21 април Дупница

22 април Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене