Опасна каскада с хепиенд! Шефът на благоевградския клуб по мотокрос откри сезона с предно салто на трасето край р. Струма

Председателят на „Еър Макс Рейсинг“ /Бл/ Красимир Божурски откри сезона с предно салто с мотора си на тренировъчното трасе край река Струма, под Пресевната след моста за Покровник. Шефът на благоевградския клуб подкара за първи път своята „Ямаха“ през 2017 г., но след третата обиколка расовата машина поднесе на завой и полетя във въздуха. Превъртането на няколко метра над земята го изхвърли от седалката, но за късмет приземяването бе на мека почва, което позволи на опасната каскада да завърши с хепиенд. Инцидентът накара Кр. Божурски да се прибере в бокса, където преосмисли ситуацията в коментар с механиците, треньора в школата на благоевградчани Иван Гълъбов-Галабата и перничанина Иван Нейчев, баща на прогресиращите тийнейджъри Виктор Нейчев и Стефан Нейчев, състезаващи се с успех за „Еър Макс Рейсинг“. Братя Нейчеви и дупнишкото попълнение на клуба Любомир Васев продължиха със заниманието по 1800-метровото трасе, а след като се увери, че няма сериозни поражения по себе си, мотора яхна и Кр. Божурски.

gallery

„Добре че моторът не падна върху мен, иначе ставаше страшно. А на този коварен завой не страдам за първи път. Имах и късмет, че не тупнах на камънаци, а върху пясъка“, обясни благоевградският бизнесмен с бензин в кръвта.

„Трасето наистина е доста тегаво, но в нашия спорт лесно няма”, констатира баткото Ст. Нейчев /15 г./. Преди тренировката В. Нейчев извади кутия с бонбони и почерпи за 14-ия си рожден ден, докато таткото Ив. Нейчев се зае с настройките на КТМ-а на рожденика.

ИВАН ДЕЛЧЕВ/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене