Прекръстиха гимназията в Разлог

Професионалната гимназия по хранително-вкусова промишленост и туризъм „Никола Стойчев“ – Разлог ще стартира учебната 2017-2018 година с ново име. От 15-и септември школото вече ще бъде Разложка професионална гимназия „Никола Стойчев“.

Заповедта на МОН за смяна на наименованието вече е пристигнала в РУО – Благоевград. Промяната е по искане на училището, а решението за това е взето на педагогически съвет още през месец ноември миналата година. Декември месец вече е имало положително становище на РУО за искането за смяна на наименованието, а януари месец е изпратено официалното искане до МОН.

„Основните ни мотиви за искането са, че според  нормативната уредба наименованието не трябва да въвежда в заблуждение, а хранителни технологии в училището не се предлагат. Другият мотив е, че ще имаме възможност за по-широка палитра от специалности, ако в бъдеще решим да предвидим такива, и можем да ги обезпечим”, каза директорката на гимназията Галина Адамова и допълни, че засега не се предвиждат нови специалности и остават същите – „Организация на хотелиерството“, която е в сферата на туризма, и „Икономическа информатика“ – в сферата на икономическата информатика.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене