На вниманието на Комисията за защита на потребителите: „Мебели Виденов“ лъжат!

» Вечна промоция – лъжа за клиента?!»
Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите: От 1 000 до 30 000 лв. е глобата за нелоялни търговци

Читатели на Топ Преса сиг­нализираха за измама в онлайн продажбите на “Мебели Виде­нов”. В сайта www.Videnov.bg промоцията не свършва нико­га, твърдят те. Забелязали, че след изтичането на определения срок, в който е валидна промо­цията, цената не се променя. Просто отново се увеличават дните на промо­цията с няколко дни и часовни­кът започва об­ратното броене. Ето какво пишат нашите читате­ли в писмото си:

Здравейте, чи­татели на Топ Преса, аз съм Мирослава Йор­данова от Бла­гоевград и моля вестника да пуб­ликува писмото ми, за да зна­ете, че става дума за измама. Това, което забелязах в сайта на Мебели Виденов, е поди­гравка с клиентите. Синът ми си хареса една етажерка за детската стая. В сайта е наи­менувана етажерка „Ернес­та”. Цената ѝ е била 123 лв. но имаше намаление – 30 %. За­радвах се, че ще спестя 37 лв. и за етажерката ще платя само 86 лв. Направих ScreenShot в 20:43 часа. От промоцията оставаха само 04:16 часа. За­почнахме да разглеждаме и други сайтове и си харесахме друга и направихме покупка­та. Но останахме много учуде­ни на следващия ден, като ви­дяхме, че след като са минали часовете, които оставаха до края на промоцията, тя от­ново продължава още 6 дни. Това е измама за клиентите. Тоест бързайте да си купите нещо, защото цената ще бъде вдигната, а дефакто цената си остава същата, само се про­менят дните за новата промо­ция. Това е, което искам да ви кажа. Не ви карам в никакъв случай да не си купувате ме­бели от там, то и аз самата ще продължа да си пазарувам от тях, защото са най-евтините на пазара.

ДРУГ СИГНАЛ ДО ТОП ПРЕСА…

Жена от кв. „Струмско“ се оплака, че като си поръчала кухня „Дари­на“ от “Мебе­ли Виденов”, й поискали допълнител­но 100 лв. за монтаж. Тя ка­зала, че сама ще си я сглоби, но от „Мебели Виденов“ й от­говорили, че в такъв случай гаранцията няма да важи. Защо тогава има монтажна схема, при положение, че не дават сам да си сглобяваш мебелите?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене