„Вихрен“ се отдалечи от зоната на изпадащите след успех като гост на „Ботев“(Ихтиман)

С променен състав започна гостуването си наставникът на „Вихрен“ Емил Тренков в Ихтиман

След първоначалното опознаване и разменени няколко атаки в 31-ва минута бързоногият Венцислав Стоянов изскочи сам срещу вратаря на „Ботев“, който успя да неутрализира удара му. По-късно след центриране от ъглов удар от страна на Венцислав Стоянов Васил Захариев не успя да се възползва от суматохата в наказателното поле на „Ботев“. В 38-ма минута стражът на „Вихрен“ Захари Димитров пък показа класа и неутрализира сигурен гол във вратата си.

Втората част започна добре за гостите и в 56-та минута Николай Георгиев от фаул прати топката в наказателното поле на домакините, където защитникът Илиян Панчев с глава откри резултата. В 64-та минута Венцислав Стоянов бе изведен на стрелкова позиция и удвои резултата, пращайки топката неспасяемо в мрежата на „Ботев“. Малко по-късно след пряксвободен удар за домакините топката се отклони от стената, излъга вратаря Захари Димитров и се спря в обратния ъгъл за 1:2.

„Много съм доволен от старанието и желанието на футболистите, на които гласувах доверие в този изключително важен за нас мач. Младите футболисти от защитния вал  се отплатиха по достоен начин за оказаното им доверие, за което им благодаря. Ето така трябва да продължават да играят футболистите на „Вихрен“, за да заемем мястото, което ни се полага в таблицата до края на първенството”, коментира Емил Тренков след края на срещата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене