Секретарят на читалището в Белица с почетна грамота и статуетка за 25-годишнината на НП „Рила“

Секретарят на Народно читалище „Георги Тодоров-1885“ – Белица, Мая Падарева, бе удостоена с почетна грамота и статуетка в категория „Личности“ по случай 25-годишнината на Национален парк „Рила“.

Наградата й бе връчена лично от директора на парка Красимир Андонов за успешно партньорство и сътрудничество в популяризирането на институцията.

„Мили съграждани, приятели и колеги, най-сърдечно благодаря за топлите думи и пожелания. Приех наградата с ясното съзнание, че успехът е и Ваш, защото „Една птичка пролет не прави“, коментира Мая Падарева в личния си профил във Фейсбук след многото поздравления, които получи за отличието си.

Тържествената церемония по награждаването на партньори, личности и институции с принос за развитието на НП „Рила“ се проведе вчера в сградата на Община Благоевград.

На нея присъстваха областни управители, кметове, представители на държавни, образователни, културни и научни институции, администрации на защитени територии, неправителствени организации.

Празничното честване, преминало под мотото „25 години Национален парк „Рила“ – 25 години предизвикателство за идните поколения“, уважиха още заместник-министърът на околната среда и водите Ренета Колева и известният алпинист Боян Петров, който също получи награда.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене