Над 20 кандидат-депутати от Гоцеделчевско се впускат в предизборната битка

С повече от 20 кандидати за народни представители във всички регистрирани в РИК-Благоевград листи само от Гоцеделчевски регион стартира днес предизборната кампания за извънредния вот за 44 Народно събрание.

Общият брой на кандидатите за народни представители е 4 732, показват обобщените данни на ЦИК. От тях независимите, издигнати от инициативни комитети, са 11. Девет партии и 9 коалиции са регистрирали листи за участие във всички 31 избирателни района в страната, а две партии са издигнали свои кандидати само в някои от районите, съобщи говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Така за 240-те мандата в новия парламент само от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча на предизборния тепих от днес застават за печелене на доверието и гласовете на избирателите повече от 20 кандидат-депутати.

Според изчисленията при преференциален вот всеки един от кандидатите трябва да има между 3500 и 4000 гласа в зависимост от броя на избирателите в съответните населени места, за да влезе в новото НС.

Трима са кандидатите от Гоцеделчевско в листата на ПП ГЕРБ. Това са лидерът на общинската организация в Гоце Делчев Димитър Гамишев, Иванка Харизанова от ръководството на ГЕРБ-Гоце Делчев и инж. Пламен Поюков от сатовчанското село Кочан, който е дългогодишен директор на ДЛС „Дикчан“ – Сатовча.

Заместник-кметът на община Сатовча Елхан Кълков, заместник-председателят на ОбС-Гоце Делчев Джалил Бошнак, младежкият лидер на ДПС в Благоевградска област Ибраим Зайденов и известният футболист от гърменското село Дебрен Ружди Масъл пък ще се борят за гласовете на поддръжниците на Движението за права и свободи.

Партията на Веселин Марешки „ВОЛЯ“ е с един свой представител от Гоцеделчевско – Елена Ангелинина, която е на шесто място в листата.

Реформаторският блок също има в листата си свои кандидати от региона. На пета позиция е икономистът в общинската администрация в Хаджидимово Екатерина Влахова, която е от Копривлен, и шестият в листата Андрей Радонов – общински съветник в ОбС-Гоце Делчев.

„Нова република“ има двама кандидат-депутати от Гоце Делчев – бившият учител и лидер на Реформаторския блок региона Спас Тетимов, и Иван Димитров от Разлог, които са на трето и четвърто място в листата на новата формация на Радан Кънев.

Двама са кандидатите за народни представители от Гоцеделчевско и в Коалиция „АБВ-Движение 21“ и това са Петър Москов от ансамбъла на народната певица Николина Чакърдъкова и общинският съветник от „Движение 21“ в Общинския съвет в Гърмен – Владислав Качериев.

ПП „ДОСТ“ на Лютви Местан в пиринската листа има четирима свои представители от този край. Мехмед Хаджи от Брезница, който е в областното ръководство на ДОСТ, Адем Зъбраш от село Лъжница и инж. Наазим Мусанков от гърменското село Рибново, които са съответно на второ, трето и четвърто място в листата на ДОСТ, а младият бизнесмен Качериев е десети в листата.

На второ място в листата на Българско национално обединение е Тинка Цуцуманова от хаджидимското село Копривлен, в което се очертава две дами да се борят за подкрепата на съселяните си, от жителите на общината и Благоевградска област, въпреки че истинската битка за местата в новия парламент ще бъде сред кандидатите от големите партии.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене