Циганският кмет на Симитли Живко Илиев – Кантона: Всички ще гласуваме за сина на кмета Апостол Апостолов – Стефан

Щом наближат избори, политиците се сещат за ромите… по скоро за техните гласове. Тогава започват и големите обещания. В град Симитли, обаче нещата са коренно различни. Отивам в циганската махала на Симитли, за да се срещна с ромския лидер Живко Илиев – Кантона. Всички го познават и уважават. Той е човека, който взима важните решения в махалата.

Кажи приятелю, защо те слушат циганите?

– Причината е, такава че трябва да има някой тука, който да отговаря за ромите, но то по принцип навсякъде е така. Тук с кметът на Община Симитли, Апостол Апостолов се разбираме много добре. Приятели сме от детство и аз винаги съм го подкрепял и уважавал. Още преди да стана ромски лидер съм с него.

Наближават избори, активизираха ли се кандидат депутатите, започнаха ли да търсят ромските гласове?

– Няма за какво да ни търсят, нашите гласове не се продават. Ние всички си уважаваме кмета Апостол Апостолов и като разбрахме, че неговият син Стефан Апостолов се кандидатира от листата на ГЕРБ, ние единодушно решихме да го подкрепим. Държа да се знае, че кмета не е говорил с мен на тази тема. Ние даваме своите гласове за един млад и кадърен човек. При положение, че каквото е обещал Апостол Апостолов си го е направил. Ние предполагаме, че синът му е наследил тази черта, на отговорен човек и за това сме с него. Още повече, той няма да помага само на Симитли, а на цяла Югозападна България.

Виждам, асфалт, детски площадки, градинки…

– За това говоря, казахме на кмета, че искаме в махалата да е хубаво и той го направи. Преди тука беше страшно, но когато има диалог между политиците и обикновените хора независимо дали роми или българи нещата се случват. То за това и други кандидат депутати тук не са идвали да обещават разни неща защото знаят, че немогат да ни излъжат. Ние сме с Апостолов, винаги ще сме с него. Не сме балами да ни излъжат с по 20-50 лв. или с кебапчета, тая мина… Ние подкрепяме човек, който познаваме и уважаваме. А има и друго при положение, че Стефан Апостолов е от Симитли, е извинявай ама няма да гласувам за някой си от Перник, например. Работим за него със  всички сили, той е нашето момче.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене