Председателят на ОбС-Петрич Георги Динев на метри от старта на голямото политическо състезание

РЪКОВОДИХ МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ С ОТГОВОРНОСТ, ДАДОХ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ И ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ ЗА РАБОТА МИ! А ОЦЕНКАТА ЩЕ Я НАПРАВЯТ МОИТЕ СЪГРАЖДАНИ! АЗ СЪМ ЧОВЕК ОТ НАРОДА, ЗАОБИКОЛЕН ОТ МНОГО ПРИЯТЕЛИ И ТОВА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ

ГЕОРГИ ДИНЕВ Е РОДЕН НА 20 ЮЛИ 1972Г. В ГРАД ПЕТРИЧ. ЗАВЪРШИЛ Е ОСНОВНОТО СИ ОБРАЗОВАНИЕ В III ОУ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“, СРЕДНОТО СИ ОБРАЗОВАНИЕ В „ПЕЙО ЯВОРОВ“ В ГРАДА. СЛЕД КОЕТО ЗАВЪРШВА МАГИСТРАТУРА В ТЕХНИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В ГР. ГАБРОВО СПЕЦИАЛНОСТ „ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО И МЕНИДЖМЪНТ“. ЖЕНЕН С ДВЕ ДЕЦА. РАБОТИЛ Е КАТО МЕНИДЖЪР ВЪВ ФИРМА „ЗИДА-92“- ГР. ПЕТРИЧ, КОЯТО СЕ ЗАНИМАВА С ТЪРГОВИЯ НА СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ. БИЛ Е ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ПРЕЗ 2007Г. ОТ ПП „ГЕРБ“. ОТ ЕДНА ГОДИНА Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ПЕТРИЧ.

ПРЕДИ ДА НАПУСНЕ ПРЕДСЕДАТЕЛСКИЯ ПОСТ И ДА ВЛЕЗЕ В РАЗГОРЕЩЕНА ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ, В КАЧЕСТВОТО МУ НА КАНДИДАТ-ДЕПУТАТ ОТ ПП ГЕРБ РАЗГОВАРЯМЕ С ГЕОРГИ ДИНЕВ:

Г-н Динев, една година сте начело на ОбС-Петрич, как оценявате работата си като председател?– Преди всичко много важна за мен е оценката на жителите на Община Петрич и на моите колеги от Общински съвет Петрич. Лично за себе си бих могъл да кажа, че през тази близо година и половина съм давал всичко от себе си в работата и мисля, че успях да се справя. Казвам го с чувството на отговорност и подкрепен от факти, които се виждат от цялостната дейност на Общински съвет – Петрич.

Кое или кои бяха най-трудните решения на местния парламент?

– Всяко решение е трудно, защото е отговорност. Но наистина имаше и решения с голям обществен интерес, които предизвикаха широк отзвук. Едно от най-трудните решения беше решението за МБАЛ „Рокфелер”. Според 2/3 от общинските съветници това беше единственото правилно и отговорно решение за сливането на МБАЛ „Рокфелер” и МБАЛ „Свети Врач” – Сандански, което касае живота и здравето на хората.

Решението за присъединяването на общинското водно дружество към водната Асоциация също бе много важно за петричани. Отново 2/3 от колегите от Общински съвет подкрепихме това решение. Решение за въвеждането на часове по вероизповедание за учениците от предучилищна възраст и първи клас. Към днешна дата над 700 деца се обучават по този предмет.

Решението за приемането на Наредбата за синя зона в централната градска част. Приемането на тази Наредба бе отлагана във времето от 2007 година насам. Решението за приемане на нова Наредба за реда и начина за подпомагане на спортните клубове и финансовото стимулиране за високи спортни резултати. С тази Наредба се въведоха европейските механизми за подпомагането и финансирането на спортните клубове на база реално постигнатите спортни резултати. По този начин се спря порочната практика за финансиране и подпомагане на „кухи” спортни дружества.

Колко решения Ви върна Областният управител?

– Областният управител ни върна общо 14 решения от приети 483. В повечето от тях бяха допуснати чисто технически грешки, които се изчистваха на следващото заседание. Смело мога да твърдя, че в областта сме ОбС с най-малко върнати решения. И тук е момента да благодаря на целия ми екип, на колегите си от ОбС и на областната администрация, в лицето на областния управител, за добрата ни съвместна работа.

Ако трябва да дадете оценка на представителите на отделните партии в ОбС Петрич, кои са отличниците по активност и кои са с най-слаби изяви зад трибуната. Ще Ви помоля за смел коментар в случая и конкретика?

– ОбС Петрич 2015-2019г. се състои от 14 различни партии, коалиции и сдружения. В повечето случаи, всички колеги бяха активни, както на заседания на ОбС така и в работата на комисиите. Получиха се добри диалози, които помогнаха за взимането на важните решения. Персонално едва ли бих могъл да откроя някои от колегите. Имайки в предвид, че заседанията се предават по местна телевизия ще оставя преценката в ръцете на жителите на общината. Но не мога да скрия лекото си разочарование от последните две сесии, когато мои колеги най-демонстративно напуснаха заседанията още в самото начало и поставиха пред огромна въпросителна решенията, касаещи както жителите на Община Петрич, така и хората от бизнеса.

Оправдаха ли съветниците „народното доверие”?

– Не мога да дам точен отговор на този въпрос. Мога да гарантирам, че ние, съветниците от групата на ПП „ГЕРБ” – Петрич, работихме през цялото това време в интерес на жителите от Община Петрич. Нормално е на този въпрос да дадат отговор и колегите от другите групи към Общинския съвет.

Какво не успяхте да свършите?

– Има много неща, които според мен трябва да се свършат. Но все пак сме в началото на мандата си. Продължаваме смело напред.

Бихте ли казали какво в човека Г. Динев помогна на председателя на ОбС Г. Динев?

– Да бъда себе си. Моята толерантност и отговорност. Умението ми да водя диалог, да разговарям и да изслушвам както колегите си, така и хората от Община Петрич.

Готов ли сте за голямата политика? Кандидатирате се за депутат?!

– Да, кандидатирам се за народен представител и съм готов да поема тази отговорност.

Познавате ли проблемите на петричани? Назовете някои от крещящите!

– На 41 години съм. Роден съм в Петрич. Живея в Петрич. Децата ми са в Петрич. Със сигурност познавам почти всеки проблем в общината. А в последните 15 месеца като Председател на ОбС се сблъсках с много от тях. Основният проблем на Община Петрич е здравеопазването. С взетото от Общински съвет решение вървим към решаването му. Другият основен проблем на общината е проблема с водоснабдяването. Тук, ние от групата на ПП „ГЕРБ” Петрич, ясно и категорично заявихме нашата позиция за присъединяването на общинското дружество ВиК към водната Асоциация. Друг основен проблем е благоустрояването на селата от Община Петрич / улици, тротоари и др. /. Много важен за решаване е проблемът с пазара в Петрич. Тук, благодарение на фискалната политика, провеждана от правителството на г-н Борисов, бяха отпуснати 1 300 000 лева за изграждането на нов кооперативен пазар в Петрич. Отделно за втора поредна година се заделят по над 120 000 лева за благоустрояването на борсата в с. Кърналово. Не на последно място е и проблемът с НСБ „Цар Самуил”, която в последните години се използва за всичко друго, само не и за спорт.

Бившият депутат Димитър Танев, дали не Ви е обиден, затова че го изместихте в листата на партията и неговото отстраняване ще повлияе ли на работата в предстоящата предизборна кампания? Очаквате ли подводни камъни по пътя към парламента?

– Разчитам на всеки да подкрепи каузата ГЕРБ и мен. Отворен съм за диалог с всеки, готов съм да приемам съвети от всеки за решаването на проблемите на жителите на Община Петрич. Мисля, че не съм изместил никой от листата на ПП ГЕРБ, поради което и не очаквам подводни камъни в предстоящата кампания. А затова дали г-н Танев ми е обиден – трябва да попитате него.

Ще Ви промени ли властта?

– Винаги съм бил човек от народа, заобиколен от много приятели. Няма как власт или каквото и да е друго да ме променят. Всеки, който ме познава би могъл смело да го потвърди.

Накрая бих искал да пожелая на всички кандидати за народни представители от Община Петрич успех и нека проведем една толерантна и позитивна кампания.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене