Слънце и облаци

слънце-облаци

Днес облачността над страната ще е променлива, по-често значителна над североизточните райони, където на места слабо ще превали.

Повече слънчеви часове ще има над Западна България, но привечер и там ще се заоблачи и на места в крайните югозападни райони ще превали. Ще духа слаб източен вятър, в Източна България до умерен; там и дневните температури ще са по-ниски: 11° – 15°, а в останалата част от страната ще са между 16° до 21°. В София – около 18°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 21°, а минималната 2°, за Банско 21°/5°, Разлог 21°/5°, Дупница 20°/4°, Кюстендил 21°/1°, Перник 20°/5°, Гоце Делчев 22°/7°, Сандански 25°/10° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 24°, а минималните до 8°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месец април, но през деня ще се повишава.

В планините облачността ще е по-често значителна. Билата и върховете ще са в мъгла. Вятърът ще е умерен от северозапад. В следобедните часове и привечер на места ще превали. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 10-11°, на 2000метра – около 3°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, на места в северните райони със слаби превалявания. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и с него ще нахлува по-студен въздух. Ще е умерен, по северния бряг временно и силен. Температурите ще се понижат и максималните ще са от 11° до 13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 8°-10°.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене