След 12 години „Пирин“(Гоце Делчев) отново е на полуфинал за Купата на България. Посвети успеха си на местната община и на своите фенове

Това стана ясно от думите на старши треньора на тима Николай Пиргов след успеха с 26:24 над един от най-добрите тимове в „А“ група „Добруджа“ тази неделя

„Не мога да опиша своето преклонение и благодарността на всички нас в отбора към публиката ни. Една изключителна, невероятна и истински обичаща публика, която бе отново с нас и ако във футбола тя е 12-ят игра, то при нас тя бе 8-ят в мача срещу съперника ни от Добрич. Отново бяха с нас, за което можем истински да им благодарим. Поклон пред феновете ни. Благодарим и на община Гоце Делчев, която винаги е зад нас и ни подкрепя.

Благоdаря и на момчетата, които се раздадоха до последния момент и показахме, че сме отбор. Взехме си някои поуки от предния двубой и коригирахме някои неща в играта си. Имахме своите шансове и ги използвахме. Сега остава да бъдем на ниво не само в първенството, но и във финалния турнир за Купата на България в Габрово. Надявам се да продължим добрия ни ход и идната седмица при гостуването ни на „Спартак“(Варна), срещу който тим показахме през есента, че можем да бъдем равностойни на един от най-добрите тимове в „А“ група,“ коментира Николай Пиргов след успеха срещу „Добруджа“.

Отборът на „Пирин“ успя да се класира на полуфинал за купата на България в изключително емоционален четвъртфинала в „Неврокоп Арена“ пред близо 500 френетични зрители.

До почивката резултатът бе равен 12:12 като домакините успяха да обърнат развоя на събитията на терена, след като мачът започна негативно за тях и до 10-та минута губеха с 4 гола разлика. Те обаче успяха да я стопят, за да доведат до равенство на почивката. През втората част неврокопчани наложиха волята си и спечелиха заслужено срещу силен противник. Мирослав Владков вкара цели 11 гола и бе най-добрият на терена. Райчо Копривленски реализира 7, а Димитър Магдалинчев добави 4. Той бе и най-младият играч в залата. Заради травми за „Пирин“(Гоце Делчев) не играха Костадин Пиргов, Борислав Нановски, Костадин Гущанов, Иван Халачев, а така също братята Александър и Димитър Яневи.

След този двубой неврокопският хандбал се завръща впечатляващо на картата на този спорт в България. След няколко години вегетиране и лутания в първата година след възстановяването на мъжката формация отборът от града край Места ще бъде отново на полуфинал след пауза от 12 години, когато не само спечели трофея, но и игра в евротурнирите по време на управлението на клуба от бизнесмена Иван Златинов. Тогава тимът отново игра мачовете за отличието в Габрово, в което феновете видяха добър знак и бленуват за повторение на събитията от 2005 г., когато бе постигнат най-големият успех в историята на хандбала в Гоце Делчев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене