ИЗНЕНАДА! Заловеният с рекордните 4.99 промила дупничанин се оказа 100% чист, ще съди полицията

Кръвната проба за алкохол на заловения да шофира със сензационните 4.99 промила Ивайло Тафин от Дупница е отрицателна, сочат данните в протокола за химичната експертиза №68 от 10.02.2017 г.

Репортер на вестник „Струма“ разговаря с Тафин, който коментира резултатите така: „Още когато ме провериха с дрегера, който показа 4.99 промила алкохол, останах изненадан. Не бях пил нито капка, а и не обичам да пия алкохол. Заявих на полицаите, че минути преди да се кача зад волана, след като бях ял супа, си измих устата с „Листерин”. След като дадох кръвна алкохолна проба, три дни поред се молих на полицаите пред тях да повторя процедурата да се жабуркам с „Листерин” и да ме тестват наново, но те категорично отказаха. Трите ми деца се срамуват за това, че излезе в медиите информация, че баща им е бил пиян. Те не са ме виждали никога да пия. Синът ми е в трети курс в средно училище в Дупница и съучениците му го обиждали, като му казвали в очите, че аз съм пияница. Цял живот уча децата си на чест и достойнство. С разгласяването, че съм шофирал с 4.99 промила алкохол, може би полицаите искат да прикрият някого, който е тестван преди мен. В полицейския автомобил нямаше камера, която да заснеме как ме тестват. Ще си търся правата в съда. Цял живот градя авторитет пред децата си и пред хората, който сега беше сринат за минути”, заяви Ивайло Тафин.

Образуваното срещу него досъдебно производство е прекратено, след като стана ясен резултатът от кръвната проба.

Както вестник „Струма“ писа, Ивайло Тафин беше спрян при рутинна проверка в град Бобошево и дрегерът отчел 4.99 промила алкохол в издишания въздух. Въпреки високите стойности полицаите останали изненадани, тъй като Ивайло Тафин се е държал адекватно по време на проверката.

ЙОРДАНКА ПОПОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене