Дават зелена светлина за развитие на курорта Семково

Община Белица е на път да даде зелена светлина на развитието на курорта Семково. Земята в курортната местност не е общинска, но скоро това ще се промени и Общината е на финала на преговорите със земеделското министерство, увери кметът Радослав Ревански. До момента това спъвало местната власт да инвестира в курорта, за да привлича повече туристи от страната и чужбина.

„Тази земя ще ни бъде прехвърлена безвъзмездно и ние ще станем неин собственик. Преди време заради този проблем не реализирахме одобрен наш проект за асфалтиране на алеите в Семково, който бяхме спечелили по Трансгранично сътрудничество с Македония. Стойността му бе 380 000 лева. Сега се готвим отново да кандидатстваме със същия проект”, уточни градоначалникът.

Общинският съвет пък взе решение, че Семково е от първостепенно общинска значение. Предстои да се изготвят ПУП-ове за земята, щом стане общинска. По Програмата за развитие на селските райони община Белица е пред подписване на договор за ремонта на пътя от Белица до курорта. В същия проект е включена и рехабилитация на пътя от село Краище до село Лютово, общата му стойност е 3 милиона лева.

„Това е ключът към напредъка на туризма в целия район. Семково и Паркът за танцуващи мечки са туристическите ни перли, които сме длъжни да съхраним и да развиваме”, категоричен е кметът Радослав Ревански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене