Без категория

Фондация „ Българска памет“ на гости на НПГ „ Димитър Талев“

В Неврокопска професионална гимназия „ Д. Талев“ днес се проведе среща между представители на Фондация „ Българска памет“ и ученици, участници в клубовете по Проект „ Твоят час“ – „Училищен вестник“, „ Съвременник“ и „ Училищен театър“.
Приоритети на Фондацията са културата, образованието, младите хора на България и тяхното бъдещо развитие не само в България.

Г-жа Джурина, главен координатор за Югозападна България, и г-н Атанас Стоев запознаха учениците с проектите, реализирани от Фондацията през 2016г. Такива са: „ Силна национална идентичност- силна европейска идентичност“, „ Път към университета“, както и „ Комуникация за ориентиране на младите в политиките за активно стартиране- КОМПАС“, „Толерантността и солидарността- средство за преодоляване на стереотипите сред младите“, „ Младежки форум за предприемачество и демография“, „ Изграждане на предприемаческа култура сред младите хора“, финансирани от Европейския съюз.

Присъстващите ученици проявиха голям интерес към всички инициативи на Фондацията, като въпросите им бяха свързани с възможностите за младите хора, които предоставя тя през 2017г. А началото им е в училище.

Г-жа Джурина съобщи още една добра новина – председателят на „ Българска памет“- д-р М. Врабевски дарява компютърно оборудване на НПГ „Димитър Талев“ за кабинет по информатика.

Не на последно място, г-жа Джурина съобщи, че на 18.02. и 19.02. в столицата ще се проведе международна работна среща на директори на училища , в която ще се включи и представител на Неврокопска професионална гимназия „ Д.Талев“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене