Ужас! Куче нахапа жестоко млад мъж от Гоце Делчев

Млад мъж от Гоце Делчев е бил нахапан жестоко преди дни от огромно куче от породата „Кангал“ в следствие, на което раните по главата и тялото му били зашити с множество шевове.

Огромното куче, с тегло около 70 килограма, нападнало младия мъж с инициали А.Ф., който заедно с негов колега правили ремонт на парното на така наречената „Битова сграда“, намираща се в село Попови ливади.

Нелепият инцидент станал, докато двамата мъже пренасяли кашони с материали в Битовата сграда, предназначени за ремонта на парното. Пуснатото на свобода голямо куче повалило на земята А.Ф. и го нахапало жестоко по главата, гърдите и тялото.

В опит да помогне на колегата си бил нахапан от огромният пес по ръката и другият мъж с гоцеделчевска фамилия Витанов.

И на двамата мъже е била оказана спешна медицинска помощ, като хирурзи от болницата в Гоце Дечев зашили раните на А.Ф.

Запознати коментират, че се наложило на  А.Ф. да бъдат направени повече от 20 шева, на нахапаните от кучето места по главата и гърдите.

Веднага след трагичния инцидент, кучето е било закарано в приют, а собственикът е обещетил и поел разходите по лечението.

За щастие собственикът на кучето е реагирал адекватно и след инцидента с двамата мъже от преди седмица го е махнал от сградата, за да не плаши повече хората.

„Кангалът“ е повече предразположен към хората. Добре социализираното куче от тази порода не е агресивно към хората и се смята за любящ, особено към децата. Въпреки това тези кучета не признават граници на територията и освен, че биха се разхождали навсякъде е твърде вероятно да нападат и проявяват агресия и ревност към други кучета и непознати хора“, се казва в официалната характеристика на кучетата от породата „Кангал“.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене