Напрежение в ГЕРБ Благоевград! Спешна подписка в защита на лидера Й. Андонов, изключен от кандидат-депутатската листа

От националното ръководство са категорични: Мотивите са активност в парламента и активност в общината, лош резултат по време на местните избори, малко гласове за общински съветници на градската организация

Истински смут настана в градската организация на ПП ГЕРБ след като стана ясно, че досегашният депутат и лидер на ГЕРБ Благоевград Йордан Андонов е изключен и не присъства в кандидат-депутатската листа. За това struma.com съобщи преди всички е бе“ черният“ вестоносец, около подредбата на герберската листа.

Два дни структурите на партията в Благоевград събират подписи под декларация, в която се твърди, че не приемат изключването на Андонов, че не са проведени консултации с тях и, че никой не е пожелал да мотивира изключването му от листата.

Припомняме, че тримата бивши депутати Андонов, Д. Танев от Петрич и Георги Андонов от Гоце Делчев са вън от кандидат-депутатската листа, с решение на националното ръководство на партията. От там коментираха казуса „Йордан Андонов“ с незадоволителните резултати на местните избори, когато кметът Камбитов събра няколко пъти повече гласове от гласовете на градската организация за общински съветници, преценявана е активността в парламента и приемните, които депутатите са правили по места.

Всичко това се отразило на решението за изключването на Андонов от листата. От градската организация обаче не приемат тези мотиви и затова днес, дни преди регистрацията на листите, ще внесат възраженията си. Изненадата от листата дойде и в Петрич, където Димитър Танев, досегашният депутат и лидер на ГЕРБ, също не намери място в нея.

Танев обаче прие хладнокръвно решението, уверявайки ни в разговор, че се надява кметовете да работят активно, тъй като техните предложения са намерили място в листата на ГЕРБ. Танев бе заменен с председателя на общинския съвет в града Георги Динев, синът на дългогодишния митнически началник Запро Динев.

Георги Динев се представи изключително успешно като водач на местния парламент, успявайки да обедини разноликите общински съветници в града, които както знаем, са трудни за управление. Петрич винаги е бил интересен с непрекъснатите си конфликти по време на сесии, но признаваме, че Динев успя да овладее общинския съвет. Наше проучване около кандидатурата му изненадващо разкри, че Петрич приема добре Динев като кандидат за депутат, както и цялата група съветници на ПП ГЕРБ в града.

Предстои сериозна битка в областта, тъй като на тези избори е ясно, че играта ще е преференциална, и всеки в листата е конкурент на другия. Опасенията са, че е възможно изхвърлените от листата да работят срещу партията си, но сегашните кандидат-депутати са категорични: Това никой няма да им позволи.

Хъс, желание за победа и мобилизация на структурите на ГЕРБ установихме тези дни ние. Страшно амбициран да работи е и лидерът на ГЕРБ в Гоце Делчев Димитър Гамишев, който измести Георги Андонов и е на фаталното 7-мо място в листата. Сандански имаха известни колебания около това, кой да предложат за престижното 5-то място в листата. Там се класира Ал. Манолев.

Лек смут настана, когато на Сандански бе отредено 6-тото място, но петричани абсолютно достойно се оттеглиха от 5-то място и го освободиха за Сандански и Манолев, спазвайки уговорката си от предишните избори. Рокадата стана в последния момент. Вторият от Сандански се класира на 13-то място в листата. От Благоевград в листата е и младият политик Венцислав Хросинков., а 4-то място зае бившият областен управител Бисер Михайлов, доказал като областен категоричните си умения да ръководи без конфликти, без политически пристрастия и без скандали и реваншизъм.

Затова Михайлов си спечели много симпатизанти, което изигра и роля при по челната му класация. Риск поеха от Националното ръководство на ГЕРБ с част от имената в листата, но отговориха на очакванията на електората за обновление. Така, че битките тръгват, за да видим в края на март, кой и как ще спечели политическата война в Пиринско.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене