Петрич се включи в 34-та Международна туристическа борса Ваканция/ СПА ЕКСПО

Организатор на изложението е ПРИМ ЕКСПО и се провежда под патронажа на Министерството на туризм, а градът на кестените участва в събитието под надслов „Община Петрич-туризъм през всички сезони”

В този формат община Петрич се представя като целогодишна туристическа дестинация. За целта е застъпена презентация на всички видове туризъм – исторически – с Античен град Хераклея Синтика, чуриловски манастир „Свети Георги” и НПМ „Самуилова крепост”, винен туризъм – с презентация на местните винарски изби, за планинарите се представят маршрутите в Природен парк „Беласица”. С рекламни материали участват хотелите и ресторантите в община Петрич, както и Туристическо дружество „Калабак” с новата карта на планина Беласица.

Сегашното общинско ръководство на Петрич обяви намерения да работи активно и целенасочено за утвърждаването на Петрич като популярна дестинация. За една година се отчита сериозен ръст на туристите, посетили обектите на територията на общината. С участието в Международния туристически форум сега идеята е допълнително да се даде популярност на възможностите за туризъм в района на кестенова Bеласица.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО е най-мащабният туристически форум в България, предназначен за професионалисти и широка публика. През 2016 година участие взеха над 380 фирми от 22 страни и България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене