ЕК гледа днес варианти за лот 3 на АМ „Струма” от Благоевград до Сандански

На експертна среща в ЕК в Брюксел днес се обсъжда напредъкът по реализацията на проекта за лот 3 на автомагистрала „Струма” между Благоевград и Сандански. Това съобщи служебният министър на транспорта Христо Алексиев след днешното заседание на кабинета.
По думите му основно ще се гледа заданието за ОВОС, за да може той да стартира. „Това задание е с няколко варианта, включително и този с дългия 15-километров тунел”, обясни той.

Според служебният министър последният предложен вариант с разделеното преминаване в двете посоки е оптималното решение от екологична и техническа гледна точка. На въпрос защо още не са отворени ценовите оферти за изграждането на тунел „Железница”, който е част от отсечката Алексиев обясни, че е поискал обяснение от пътната агенция.
Междувременно днес строителният служебен министър Спас Попниколов обяви, че ще оповести резултатите от доклада за тунелите в най-скоро време. По думите кои от обявените за опасни подземни пътни съоръжения ще бъдат затворени ще стане ясно, след като се произнесе междуведомствената комисия, организирана от АПИ., пише „Монитор“. Докладът на тунелите е на бюрото ми. Не съм се запознал с него.

Относно полученото наследеното в МРРБ, Попниколов обясни, че се надява до петък в края на деня или началото на другата седмица да стане ясно какво е било свършено и несвършено от предишното ръководство на министерството.

В. Стефанов/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене