139 избирателни секции ще има в община Благоевград на предстоящите избори

139 избирателни секции ще има в община Благоевград на предстоящите на 26 март извънредни парламентарни избори. 115 от секциите са в Благоевград, а останалите в селата от общината.

В бройката не са включени СИК-ове в болниците в града, следствената служба и подвижна избирателна кутия, които ще бъдат сформирани на по-късен етап при наличие на необходимия брой подадени заявления.

Малко повече от месец преди изборите РИК Благоевград определи общия брой на членовете на СИК, включително председател, зам.-председател и секретар, съобразно броя на избирателите в съответните секции, намиращи се на територията на изборен район 01 Благоевградски, както следва: За секции с до 500 избиратели включително – 7 членове , за секции с над 500 избиратели – 9 членове и за за подвижна СИК – 7 членове.

Само един инициативен комитет беше регистриран в Районната избирателна комисия в Благоевград за издигане на независим кандидат за народен представител. Кандидатът, който е издигнат от инициативния комитет е петричанката Соня Спасова Маркова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене