Мюсюлманки от Рибново и Вълкосел си организираха опознавателна среща

Ръководителите на Коран курсовете в с. Рибново и с. Вълкосел организираха съвместна опознавателна среща между жените от двете благоевградски села. Събитието се състоя в джамията на с. Рибново, която се оказа тясна да събере всички гости и домакини на първата по рода си женска среща. Заедно с  приятните мигове и изживявания бяха организирани и две лекции, като в първата от тях преподавателката в Коран курса в с. Рибново Фикрие Авдикова разясни ползите от отправянето на благослов (салеват) към Пратеника Мухаммед (с.а.с.) и важността това да се практикува ежедневно от мюсюлманите. За втората лекция беше поканен Районният мюфтия на Благоевград Айдън Мухаммед. Като продължение на първата тема той наблегна върху практическото следване на суннета на Пратеника (с.а.с.), като даде примери от честития му живот, който е модел за подражание на всички мюсюлмани. Районният мюфтия се обърна с наставление, когато се отправя салеват към Пратеника Мухаммед (с.а.с.) това да не бъде само словосъчетание от думи, а да ни напомня за стремежа на всеки един от нас да внедри примера и суннета на Пратеника (с.а.с.) на практика в своя живот.

Мюфтията използва възможността, чрез присъстващите мюсюлманки, да благодари на всички от област Благоевград за активното им участие в организираните от Главно мюфтийство кампании „Седмицата на ислямското образование” и „Седмицата на сирака”, в които мюсюлманите показаха своята отговорност към цялата мюсюлманска общност в България.

Срещата завърши с дуа и пожелания тя да постави началото на по-чести подобни събирания, за да се укрепят още повече връзките между мюсюлманите и да се затвърди подобаващото място на жените като стожери в мюсюлманското общество.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене