Нови свиделства за скандално лошите условия в две отделения към МБАЛ-Благоевград

http://blagoevgrad-news.com, 

Вчера публикувахме материал базиран на свиделства на наши читатели, в него разказахме за безобразно лошите условия в две отделения на благоевградската болница.
Минути след като статията „Мизерия и мръсотия в Детско отделение в МБАЛ-Благоевград, в Гинекология липса на топла вода и отопление“ излезе, на редакторската ни поща и в социалната врежа заваляха десетки сигнали от майки, които са преживели онова за което разказваме.
Оказва се,че дори да опитат да ни обвинят в целенасоченост, ще бъде абсолютно безрезултатно, тъй като свидетлствата на майките говорят красноречиво за качеството на болничното обслужване в МБАЛ-Благоевград.
“ На нас 2 пъти ни се е налагало да стигаме до там с малката, слава Богу за малко..мога да Ви обогатя галерията с още 1-2 снимки..Само много моля да запазите анонимността ми, не искам да имам конфликти с персонала, ако ми се наложи да постъпя отново.Въпреки това…положението в това отделение е меко казано трагично! Мизерия…и пак мизерия..и е недопустимо там да се лекуват деца и бебета на по няколко месеца..трябва да се направи нещо!“, пише наша читателка, която също като много други пожела анонимност, заради евентуалните реакции на персонала, при последващо постъпване.
В социалната мрежа също активността бе висока и десетки жени споделяха впечатленията си от Детско отделение.
1

2
„Била съм там и никога няма да спра да се възмущавам!Освен мизерия,по-лошото е отношението-не им се занимава с никой и нищо,каквото и да изброя ще бъде малко.Просто не обичат децата.Защо работят тази професия,незнам!“, „Мили мами, напълно споделям написаното от вас. Следващия път, когато децата ви се разболеят не се чудете, а отидете в някоя частна клиника с направление, за да сте сигурни, че децата ви се лекуват в нормални условия. Тогава детското отделение ще се затвори – сигурна съм.“, „Мизерия е дори „похвална“ дума с която може да се опише състоянието на детско отделение в МБАЛ – Благоевград….“, са само част от реакциите, които получихме.
Много майки си спомнят с ужас за престоя в отделението, което трябва да е еталон и да предлага адекватни условия за прием и лечение на нашите деца.
„Много майки има какво да разкажат и за отношението към тях и децата, за това, че деж.лекар се е прибрал вкъщи да спи и сестрата отказва да му се обади, за да приемат детенце и т.н.“, „тделно след като се е появил тъй като бил уж на „адрес“, отказва да прегледа детето тъй като не е прието в отделението е със статут на сомалиец, а извинете кой преглежда Сомалийските деца!“, коментират жени, сблъскали се и с лошо отношение от страна на персонала, което в комбинация с условията завършва цялостната картина на обслужването в Детско отделение.
Реакции не липсваха и по отношение на Гинекология, другото отделение което описа свиделка още във вчерашния ни материал. Още две жени на които се е наложил престой там, изразиха своето възмущение: „За съжаление ми се наложи втория месец да лежа за задържане в гинекология.. Бях три дни там и никой не ми влезе на визитация от лекарите, влизаха само някакви гадни сестри мисля че бяха и дано са били такива и ми биеха нош па не в дупето а в кръста !!! бях цялата синя никой нито на ехограф ме погледна нито изследвания ми направи !!! на третия ден се изписах сама .. Всичките лекари от държавната ни болница са едни алчни същества незнам как може жени който имат деца да се държат по този начин.. виее не сте ли хорааа ??? Там се настаняват жени за задържане при такива който немогат да станат от леглото с подлоги след операции това е травмиращо и на всичкото отгоре когато се оплачеш че нещо те боли или попиташ нещо се държат така все едно си отишъл у тях да им лежиш и да им се оплакваш !!! Гнусните гадни хигиенистки минават в 5 часа сутринта докато спиш с някакъв стар умирисан парцал и една кофа някакъв препарат който мирише на застояло и белина едновременно до носа тии .. а през това време сестрата ти “ръгва“ ИНЖЕКЦИЯТА В КРЪСТА ОЩЕ ДОКАТО СИ ЗАСПАЛ.. Яд ме е че нямам снимки на кръста ми колко беше син .. Само едно искам да кажа ЗАТВОРЕТЕ ГИНЕКОЛОГИЯ и УВОЛНЕТЕ тези така наречени сестри и стари лекари …“, разказва първата дама.
Изцяло се припокрива и свиделството на втората, която споделя своите впечатления: „Подкрепям с две ръце всичко което прочетох по-горе!Преживяла съм всичко което се описва ,както в Детското отделение (не веднъж),така и в гинекология!Мизерията е на 100 %,отношението на персонала -отвратително!В един от случеите,когато ми си наложи да вляза в детското отделение с 40-дневното си бебе,се чудех от какво да пазя дъщеричката си по напред! Дали от безбройните бацили,които всяко сутрин на визитация бълваха пред кабинета на доктор(ката)от всички болни деца или от многобройните огромни хлебарки в стаята,пълзящи навсякъде,дори по леглото на което малката спеше!Денонищна стража бях !Кошмар ,от който незнаех кога ще се събудя!Моля от сърце органите ,които отговарят да се задействат!“.
Ние също се надяваме компетентните органи да се заемат и да проверят всички двете отделения възможно по-скоро, защото там ежедневно има пациенти принудени да изтърпяват нечовешко отношение и още по-лошо условия, които са всичко друго, но не и нормални.
Както писахме вчера, ние изпратихме официално имейл до ръководството на МБАЛ-БЛагоевград, придружен с въпроси и снимков материал- до днес отговор няма. Надяваме се, все пак някой да забележи, че хората имат нужда да видят промяна, а въпросите изискват отговори. Ако не успеят да се справят с това, то значи е време ръководството да бъде сменено от някой, който ще се опита да промени условията за пациентите и ще наложи необходимият контрол.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене