Общинските съветници в Гърмен не избраха нов председател

На свикано днес извънредно заседание, председателят на Общински съвет – Гърмен Екатерина Татанова официално подаде оставка. Причините за оставката си Татанова мотивира както със здравословното си състояние, така и с липсата на подкрепа от колегите си от различните партии.

„Изпълнявайки служебните си ангажименти ставаш неудобен за голяма част от обществото. Чест, достойнство, справедливост, прозрачност, диалогичност са били водещи в работата ми. Но за година и три месеца не намерих последователи. Гражданите на община Гърмен имат право да живеят добре, но уви не им е отредено. Безмислените войни продължават за облагодетелстването на определен кръг от хора“ – каза Татанова за ХРОНИКА. Лидерът на ГЕРБ – Гърмен Верхат Ислямов, който също е общински съветник и съпартиец на Татанова, призна, че различните групи в ОбС в последните месеци са притискали председателя на ОбС и работата й е била блокирана. Те са уважили решението й за оставка. Той прогнозира, че на това заседание нов председател няма да бъде избран. Групата на ГЕРБ изобщо не се включи в избора.

Общинските съветници наистина не успяха да изберат нов председател на тайно гласуване. От общо 17 общински съветници гласуваха само 12. От тях – 6 подкрепиха кандидатурата на Исмет Узунов от Движение за просперитет и сигурност, а кандидатът на ДПС Мустафа Геров получи само три гласа. Три от бюлетините бяха невалидни. В петък е насрочено ново заседание на Общинския съвет за избор на председател.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене