Кметът на Банско открива в Брюксел форума „За устойчиво развитие на планинските региони в Европа 2014 – 2020”

Георги Икономов

По инициатива на групата на ЕНП в Европейския парламент и Европейската асоциация на избраните представители на планинските региони, на 3 април в Брюксел ще се състои обществен дебат „ За устойчиво развитие на планинските региони в Европа 2014 – 2020”.

Домакини на дебата са българските евродепутати Мария Габриел, Владимир Уручев и Карлос Пинто – Председател на Европейската асоциация на избраните представители на планинските региони. Форумът ще бъде открит от кмета на Банско Георги Икономов, в качеството му на Председател на УС на Асоциацията за развитие на планинските общини в Република България. Приветствие към участниците ще отправят Мария Габриел, Владимир Уручев и Карлос Пинто.

Темите на дебата са разделени в два работни панела – „ Състояние и предизвикателства пред планинските райони” и  „Европейски действия за подобряване на ситуацията в планинските райони”.

    Преди излитането си за Брюксел, Георги Икономов сподели, че освен приветствие към участниците, той ще направи изказване за състоянието и предизвикателствата пред планинските региони в България. Градоначалникът изрази надеждата си, че дебатът няма да остане само в сферата на концепциите, а ще даде отговори на наболели въпроси, защото такива са очакванията на хората от планинските райони в България, които живеят, работят и отглеждат децата си при специфични условия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене