Дъщерята на кметската секретарка в Петрич се прибра след 5 месеца в ареста в Белград

След близо пет месеца в следствения арест в Белград дъщерята на секретарката на петричкия кмет Ваня Филипова вече е в родния си град. Новината бе потвърдена от нейни познати, които са видeли Мария Митрева да се разхожда по петричките улици. Заедно с нея е излязъл и другият задържан за подозрения за пренос на наркотици – петричанинът с богато кримидосие Емил-Кемчо.

Двамата петричани заедно със софиянец и жена на име Силвия бяха арестувани при международна акция на спецчастите на сръбската държава в столицата Белград. В хода на проверката в автомобила, в който пътували четиримата, са открити големи количества хероин. Наркотикът бил скрит в тайник в акумулатора на автомобила. Впоследствие е установено обаче, че двамата петричани са невинни по повдигнатото им обвинение. Софиянецът и другата жена Силвия са признали вината си. Това автоматично е било използвано от защитниците на двамата петричани и те са освободени.

Най-щастлива от развръзката бе майката на Мария. Очевидци твърдят, че в деня, когато научила за задържането на дъщеря си, тя припаднала от шока. Иначе дотогава Мария работеше на партерния етаж в сградата на община Петрич, във фронт офиса.

Мария Митрева е неосъждана, семейна, с едно дете. Как е попаднала в нелепата ситуация, не е ясно. Странно е и присъствието й в компанията на Кемчо, за когото в Петрич се знае, че е с кримидосие.

ВЕНКО СТЕФАНОВ/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене