Национал на Албания иска да стане българин

Новината за намеренията на Армандо Садику съобщи швейцарският вестник “Блик”

24-годишният албанец е собственост на втородивизионния ФК Цюрих, а в началото на тази година бе преотстъпен на Лугано, който играе в елита на алпийската държава.

Миналото лято Садику стана първият албански футболист, разписал се на голям форум.

При дебютното участие на родината си на европейско първенство той донесе победата с 1:0 над Румъния в последния мач от груповата фаза. Садику предизвика страхотен фурор в Албания. Успехът обаче не бе осребрен, тъй като нейният тим бе един от двата трети в класиранията, които не се класираха на 1/8-финал. “

Вярно е, че искам да взема българско гражданство. Баба и дядо имат български паспорти и на основание на това подадох документи”, разказва Садику пред “Блик”.

Изданието съобщава още, че вече тече необходимата процедура, за изваждането на документа. За целта Садику бил през миналия месец в София и е пропуснал 2 дни от подготовката на Лугано. Българският паспорт е нужен на Садику, за да го улесни в желанието му да направи трансфер в Англия или Италия. Като гражданин на ЕС за него ще отпаднат спънките, които има като албанец. Ясно е, че въпреки паспорта Садику не може да играе за нашия национален отбор, тъй като има мачове за родината си.

“24 часа”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене