Кметът на Дупница Методи Чимев стана заместник-председател на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев е един от много малкото градоначалници в България, които бяха включени в Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Със своя заповед от 7 февруари на министъра на Регионалното развитие и благоустройство Спас Попниколов, са определени всички участници в отделните сфери.

Инж. Чимев бе определен за заместник в регионалния съвет за развитие на Югозападния район, като председател е Живка Такева-Първанова, която е областен управител на София.

Другият заместник е Росица Иванова – областен управител на Софийска област.

Това е поредно признание за общината, която е сред водещите у нас в усвояването на проекти за благоустройство на територията и привличането на преки чужди инвестиции.

Община Дупница е единствената в областта, която има положителен ръст на чужди компании, които инвестират в града и разкриват работни мощности, които по справка на НСИ са увеличени с 14,1%.

Поименното определяне на състава е от компетенцията на министъра по редица показатели. От Югозападна България той е единственият представител в целия комитет.

Заповедта на Министър Попниколов е във връзка с постановление на Министерски съвет от 2014 година, с което се създава този комитет, като част от споразумението за партньорство на Република България и на програмите съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене