Зарязан мъж звъни посред нощ на бившата си любима: „Ще те заколя, ще подпаля къщата…”

Кюстендилец тероризира бившата си възлюбена и семейството й по телефона, заплашвайки ги с убийство. Районна прокуратура – Кюстендил започна разследване срещу неизвестен извършител, след като Таня С. и родителите й се оплакали от телефонен тормоз.

„Телефонът звъни посред нощ и мъжки глас казва, че ще ме убие, ще ме заколи и ще подпали къщата”, пише в жалбата си потърпевшата. Тя обяснила на разследващите, че „терористът” е бившият й приятел, който дори не се опитвал да скрие номера на мобилния си телефон, когато й звънял.

Най-често тормозът се проявявал в малките нощни часове, когато човекът от другата страна явно бил пил, казва потърпевшата. Телефонният терор продължил повече от два месеца, докато на младата жена не й омръзнало и не се оплакала в прокуратурата. Разследващите установили, че телефонният номер, от който тормозят семейството на младата жена, е на Десислав Янков, който е бивш охранител. Мъжът имал кратка връзка с Таня, но тя го отхвърлила.

„Продължаваме разследването, трябва да докажем къде и у кого е бил телефонът, когато от него са звънели”, казват разследващите. Обвинението за такъв вид тормоз, придружен със заплахи за убийство, се наказва с лишаване от свобода до 6 години, припомнят разследващите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене