Откриха незаконно отклонение на водопровода в къщата на полицай

Откриха незаконно отклонение на водопровода в къщата в село Бистрица на полицай от РУП – Дупница. До неочакваното разкритие се стигнало по куриозен начин. Живеещите на улицата на кварталния инспектор Пламен Спасов се вдигнали на бунт и окупирали преди дни входа на ВиК – Дупница, тъй като нямали вода в чешмите. Сред недоволните бил и самият полицай. Нещо повече, той лично подал сигнал за безводието във ВиК няколко дни преди протеста.

От ВиК реагирали на народното недоволство и изпратили специална машина, която да отпуши водопровода на улицата. Според методиката на действие, преди да се започне отпушването, се свалят водомерите, за да има откъде да излязат боклуците, запушили тръбите. Работниците на ВиК свалили водомера и в двора на полицая. След манипулацията в тръбите на втория етаж на къщата потекла вода и водомерът бил монтиран отново. Специалистите обаче забелязали, че стрелките на устройството не се въртят, т.е. водата, която тече по водопровода в къщата на инспектор Спасов, не се отчита. Открита била паралелна връзка, която не минава през водомера. Веднага е извикана водната полиция на ВиК, която съставила протокол за нарушението. Сега кварталния инспектор го чака глоба.

„Глобата се изчислява в зависимост от диаметъра на тръбата, като се калкулира ползвана вода за една година назад при непрекъснато 24-ч. ползване на вода. Санкцията варира от 500 до 1500 лв.“, заяви шефът на ВиК – Дупница Илия Илиев.

Пламен Спасов е квартален инсректор в с. Самораново. Преди години беше началник на полицейския участък в гр. Бобошево, който е на подчинение на РУП – Дупница. Пред служителите на „водната полиция“ той обяснил, че не знае за незаконната тръба.

ДРАГО МИРОВ/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене