Митко Рейнджъра бори нарушителите на синя зона в Петрич с часовник за 500 лв., с хронометър

Валентин ГЕРЧЕВ
С часовник за 500 лв. с хронометър, подарен му от приятел, петричкият рейнджър Митко бори успешно нарушителите на „синя зона“ в Петрич. Бижуто му, с което той от дни не се разделя и е поставил на лявата си ръка, е гордостта му и го показва на всички свои познати. Рейнджъра уточни, че уникалният часовник му служи вярно, откакто го има, и за това си спечелил уважението на колегите си.
Всъщност часовникът му е подарък от негов приятел и затова го цени толкова много. Въпреки това той го заплатил, без за това да влага и грам доза сантимент на благодарност. Казва обаче, че подареният му часовник е с екстри, с които всеки уважаващ себе си колекционер би се гордял. Той притежавал освен хронометър, с който да засича времето за паркиране от петричани, ползватели на т. нар. „синя зона“, и стойност за измерване на височина, дължина на мястото и вечен календар. Това, последното, той го показа нагледно. Календарът на униката на лявата ръка на Митко Рейнджъра показва обективните дни до 3000 година, по ден и час и месеци от годините.
Тиктакащото устройство има и друга привилегия. То е и самонавиващо се. От движението на ръката часовникът се презарежда, разказа Митко за подаръка си, който въпреки солидната сума, за която му е излязъл, не съжалява и до ден днешен.
„Часовникът ми е трепач! Няма и ден, в който да не го използвам. Ето, вижте сега, този нарушител на синия джеб, който ми каза, че отива за малко до ЧЕЗ, а се бави вече 15 минути. Хронометърът го отчита. Няма грешка при него!“, изтъкна качествата му Рейнджъра и благодарение на него взе едното левче от потребителя на синята зона, маркирана пред Районен съд и ЧЕЗ, в Петрич.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене