ЦСКА 1948 официално поиска стадион „Българска армия“

Това не изненада никого, след като от клуба дадоха да се разбере, че независимо от всичко и от това, че има и друг клуб, носещ абревиатурата с четирите букви

Обръщението бе поместено най-напред на сайта на ЦСКА 1948, което може да предизвика и скандал между двете общности „червени“ фенове – едните на играещия в четвърта лига и другите – играещи в Първа лига. Това ще се види в бъдеще, а ние ще следим развоя на събитията. Ето и текста:

Армейци,
днес поискахме да бъдем там, където е нашето място – на стадион „Българска армия“. Там, където нашите футболисти са израснали, там, където е нашият дом. Въпреки спънките, които нашите недоброжелатели се опитват да поставят пред нас, ние ще се борим, за да спечелим тази битка. Поехме честния път и ще се борим с чест за правото, което ни се полага!

Прилагаме текста на писмото в оригинален вид:

ДО
МИНИСТЪРА НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА
Г-ЖА ДАНИЕЛА ДАШЕВА

ДО
ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА
НАЦИОНАЛНА СПОРТНА БАЗА
Г-Н ПЛАМЕН МАНОЛОВ

З А Я В Л Е Н И Е

ОТ „ФУТБОЛЕН КЛУБ ЦЕНТРАЛЕН СПОРТЕН КЛУБ НА АРМИЯТА 1948“ ЕАД /ФК ЦСКА 1948/

У В А Ж А Е М А Г О С П О Ж О Д А Ш Е В А,
У В А Ж А Е М И Г О С П О Д И Н М А Н О Л О В,

През лятото на 2016 г., „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЦСКА“ АД, беше обявен в несъстоятелност и Министерство на младежта и спорта прекрати договора на дружеството за стадион „Българска Армия“. На негово място, като наследник на традицията, успехите и величието на най-титулувания български футболен отбор, се създаде „ФК ЦСКА 1948“ ЕАД.

„ФК ЦСКА 1948“ ЕАД е нов футболен клуб, който е учреден и управляван от привържениците на обявения в несъстоятелност ПФК ЦСКА АД, които са и собственици на новия клуб чрез Сдружение с нестопанска цел „ФК ЦСКА 1948“. Привържениците на ЦСКА 1948 заявиха ясно намерение да възстановят величието на обявения в несъстоятелност Армейски клуб, започвайки своето участие от най-ниското ниво на българския футбол – „А“ ОФГ – и залагайки като цел завръщане в най-високото ниво на професионалния футбол в България през сезон 2019 г.-2020 г.

Известно Ви е, че през сезон 2016-2017 г. „ФК ЦСКА 1948“ ЕАД се състезава в първенствата на Български футболен съюз в „А“ ОФГ София и беше наемател на Националия стадион „Васил Левски“. Клубът ни няма задължения, изпълнили сме напълно и в срок ангажиментите си по договор с НСБ. Новосформираният отбор, състоящ се от млади български футболисти от школата на ЦСКА, отбеляза забележителен успех по футболните терени в Столицата и завърши безапелационно на първо място в класирането след края на първия полусезон в „А“ ОФГ.

С оглед променения статут на стадион „Българска Армия“ и обосновката от правителството в оставка, че с промяната на правния режим от публична на частната държавна собственост ще се разшири кръгът от възможности за по-доброто стопанисване на имотите и ще се постигне по-добро и по-ефикасно управление, за да се развият и да се използват активно като спортни имоти, бихме искали изрично да заявим желанието на „ФК ЦСКА 1948“ за ползване на стадион „Българска Армия. Молим да ни предоставите възможности и условия за ползване на стадиона.
Заявяваме желанието на „ФК ЦСКА 1948“ да изиграе първия си официален мач за 2017 г. на 05.03.2017 г. с ФК Люлин на стадион „Българска Армия“. Очакваме да ни уведомите за условията, при които бихме могли да ползваме съоръжението и/или за цената за наем, която Ви удовлетворява – както за провеждане на футболна среща на 05.03.2017 г., така и за провеждане на всички домакински мачове през 2017 г..
Отправяме предложение за среща, в удобно за Вас време, на която да Ви представим в детайли концепцията ни за развитие на „ФК ЦСКА 1948“ и да обсъдим възможностите за сътрудничество, включително за сключване на договор за дългосрочно ползване на стадион „Българска Армия“.
Ще се радваме на бъдещо сътрудничество и очакваме Вашата навременна реакция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене