Пирин с първа победа в Турция

Отборът на Пирин Благоевград записа първа победа по време на подготвителния си лагер в Турция. Орлетата надиграха с 3:1 Нефтчи Фергана, Узбекистан.

Наставникът на благоевградчани Милен Радуканов стартира с променен състав от мача с Аланияспор и даде шанс на новите попълнение Лукаш, Алекс и Павлович.

Още в 13- та минута Димитър Благов вкара за 1:0 с удар от точката за изпълнение на наказателен удар, след добър пас и пробив на Влади Златинов. Впоследствие узбеките понатиснаха, но стигнаха до 5 корнера, без голово положение.

В 45-та минута бразилецът Лукаш навърза няколко бранители и подаде точно на Траянов, който от 7-8 метра стреля в гредата и оттам топката влезе в мрежата за 2:0.

Само една смяна извърши на полувремето Радуканов, като Ст. Николов смени Сандев. В 49-та Краси Костов направи грешка при едно центриране и на Ничев се наложи да избива от голлинията удар на Музафаров. След серия от смени, в 73-та минута Никита Павленко вкара с удар от 20 метра в горния ляв ъгъл на Костов за 2:1.

В последните минути от мача „орлетата“ бяха по-активни. Те направиха добра атака в 84-та минута, когато след пас на Д. Младенов, Ст. Костов би но ударът му бе блокиран. 3 минути по-късно Д. Младенов прави 3:1 след хубав рейд и точен удар от границата на наказателното поле.

В последната си проверка от лагера в Турция, Пирин ще играе с Подбедскидже Биелсо Бяла от 15.00 часа на 9 февруари.

Пирин: Костов, Ничев, Сандев, К.Грозданов, Д.Павлович, Траянов, Хр.Младенов, Благов, Лукаш,Алекс Абдула, Златинов/ Николов, Ст. Костов, Старокин, Башлиев, Тасев, Костадинов, Попев, Кощърна, Суда/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене