Дъжд и захлаждане утре

През нощта от запад ще завали дъжд, като до сутринта валежите ще обхванат и Централна България. Утре на много места ще превалява дъжд, повече ще са валежите в Югоизточна България и Родопите. В северозападните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува по-студен въздух. В Източна България вятърът ще е умерен от юг-югозапад и ще остане топло. Минимални температури предимно между 1 и 6 градуса, максимални от 4-5 градуса в северозападните райони до 11-13 градуса в източните.

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за февруари. След обяд ще се повишава.

Над Черноморието ще е облачно и по-късно през деня ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 9 градуса на север до 14 градуса на юг. Температурата на морската вода е 3-4 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, в по-ниските части от дъжд и сняг. В Родопите и Странджа валежите ще са значителни. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад, който в западните райони ще се ориентира от запад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра – около минус 3 градуса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене