СТРАШЕН ЕКШЪН! Пиян перничанин вилня в ареста

Перничанин е осъден за хулиганство и съпротива срещу орган на властта. На 32-годишния Борислав Валентинов му е наложена шестмесечна условна присъда с тригодишен изпитателен срок.

На 20 ноември миналата година патрулни полицаи извършили проверка на Борислав в центъра на Перник, тъй като бил видимо много пиян. Младият мъж се държал грубо и предизвикателно и се опитал да осуети съставянето му на акт за административно нарушение. Полицаите били принудени да го закопчаят и да го задържат за 24 часа. Пияният продължил да буйства, да обижда служителите на реда, псувал и се опитвал да ги рита и удря с ръце. Агресивният Борислав ритал радиаторите в ареста, удрял по вратата и нанасял удари с крак по стените. Той повредил един от радиаторите на парното и счупил мивка.

Разследващи полицаи започнали бързо производство по чл. 325, ал. 2 от НК. След проведено разследване му е повдигнато обвинение и на 24 януари тази година Пернишки районен съд постановил шестмесечна условна присъда с тригодишен изпитателен срок./struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене