ЦИК поряза патриотите – остави ги без зам. председател в РИК – Благоевград

Централната избирателна комисия остави без заместник-председател в РИК – Благоевград Патриотичен фронт-ВМРО. Вчера бе публикувано Решение №4201-НС, според което двете зам. председателски места остават в БСП и Реформаторския блок. Те ще бъдат заети съответно от зам. председателя в няколко поредни районни и общински избирателни комисии Йордан Симонски и младия Георги Мавродиев.

С този предизвестен резултат местният войвода Георги Васев отложи с близо седмица структурирането на РИК и реалното й започване на работата по предстоящите избори, тъй като на консултациите за съставянето на РИК той категорично отказа да оттегли предложението си за зам. председател с неубедителния мотив, че това не е негово решение и не може да го направи „през главата на хората, от които това зависи“.

В решението си ЦИК е обявила целия 17-членен състав на РИК – Благоевград, който ще проведе предстоящите парламентарни избори. Както писахме, неин председател е адвокат Мартин Бусаров от ГЕРБ, а секретар ще бъде Бехра Осман от ДПС. Членове са Йорданка Борисова, Елена Панчева, Елена Димитрова, Димитър Колев, Илия Милев, Весела Цонкова-Стоянова, Маргарита Тодорова, Антоанета Богданова, Мария Стойнева, Мустафа Сирачки, Вилислав Балев, Изабела Божилова и Янко Иванов.

РИК встъпва в правомощия от днес, макар че решението на ЦИК за съставянето й подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 3-дневен срок от обявяването му.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене